NASLOVNA / VESTI / Test: Formule E

Test: Formule E

Zvuk V6 motora koji se od ove godine nalaze u Formuli 1 razočaravajući? Eh, onda verovatno nećete biti oduševljeni ni zvukom Formula u takmičenju koje nam FIA donosi krajem ove godine.

 

 

Formula E je potpuno novo takmičenje koje kreće novembra ove godine, a u kojem će se tokom sezone 2014/15 takmičiti deset timova. Sezona kreće 13. novembra u Pekingu, a tokom nje će se širom planete voziti devet trka.

Radi se o bolidima koji su pogonjeni isključivo na električni pogon, a moramo napomenuti da baš i nismo oduševljeni zvukom elektromotora kojeg je nadjačao čak i zvuk vetra.

No, možda je baš to prilika da se na Formulu E uvede navijanje slično onome s fudbalskih terena, jer će u ovom takmičenju pesma navijača uz stazu zasigurno nadglasati zvuk bolida na stazi. Ne želimo prognozirati, ali nismo sigurni koliko će ovo takmičenje biti zanimljivo, no nadamo se da će mnogo doprineti razvoju novih tehnologija i porastu broja električnih automobila na našim putevima.

Pogledajte prvi POV video vožnje Formule E, gde Lucas di Grassi, vozač koji će voziti za Audi Sport ABT tim Formule E testira bolid za sezonu koja je pred nama.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply