NASLOVNA / VESTI / Teslina politika isporuke: Što je skuplji brže ga dobiješ

Teslina politika isporuke: Što je skuplji brže ga dobiješ

116196-tesla model s

Većina proizvođača egzotiku ostavlja na čekanju ponajviše, ali izgleda da je Teslina politika pomalo drugačija. Kupci električnih automobila Tesla čekaju na isporuku u zavisnosti od cene. Što je naručeni model skuplji, pre će biti isporučen. Tako, na isporuku se može čekati od 3 nedelje pa do par meseci.

Najbrže se isporučuje Tesla Model S P85D sa “Insane” modom. Dakle, to je najviše i najskuplje što kompanija trenutno nudi. Ovakav način poslovanja nije samo zbog toga što više poštuju kupca sa dubljim džepom, već na taj način pokušavaju da dođu brže do profita, kako bi im izveštaji o zaradi bili pozitivni.

U prva dva meseca prodaja je pala za 10%. To će imati za posledicu, kako je rekao Elon Mask, otpuštanje trećine radne snage u Kini. I sada se u Tesli svojki trude da prodaju dovoljnu količinu vozila i da smanje gubitke. Razlog trenutnom lošijem poslovanju je svakako i starost S modela. Kupci čekaju pojavu X modela, pa trenutno dobijaju manje zahteva za limuzinom. A i konkurencija ih polako sustiže, jer su u proteklih par godina svi veliki proizvođači napredovali na polju „elektifikacije“.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …