NASLOVNA / VESTI / Tesla Model S je razbio u Consumer Reports testu

Tesla Model S je razbio u Consumer Reports testu

Tesla Model S P85D osvojio je na najnovijem ispitivanju Consumer Reports-a čak 103 poena, iako maksimalan broj bodova koje ova američka organizacija dodeljuje testiranim automobilima ne prelazi 100. Kada je 2013. Consumer Reports prvi put testirao Model S, dodelio mu je 99 poena uz napomenu da je to, uz Lexus LS 460L, najbolje ocenjen model u osamdesetogodišnjoj istoriji te organizacije.

tesla_model_s_p85d_2

U međuvremenu, Tesla Motors je unapredio svoju luksuznu limuzinu, pa se na ponovljenom testu našla top verzija P85D, sa dva elektromotora, pogonom 4×4 i takozvanim “ludilo” modom, zahvaljujući kome ovaj automobil od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) stiže za samo 3,2 s.

Koliko je nova verzija bila nadmoćna tokom testiranja, govori podatak da je u prvom prebrojavanju automobil osvojio 103 poena – od mogućih 100.

tesla_model_s_p85d_1

“Zbog ovog modela bili smo prinuđeni da izmenimo naš sistem ocenjivanja”, priznali su u toj organizaciji koja ispituje kvalitet proizvoda na amerčkom tržištu. Rezultat je naknadno ipak prepravljen na 100 poena jer je izvršena korekcija bodovnog sistema, a Model S P85D je poslužio kao etalon.

tesla_model_s_p85d_3

Ipak, iako je po novoj skali osvojio maksimalnih 100 poena, ne znači da je Model S savršen. Zamerke su upućene na račun njegove cene koja dostiže šestocifrenu dolarsku sumu, kao i na kvalitet enterijera koji nije na nivou jednog tako skupog automobila. Osim toga, Consumer Reports napominje da je vožnja električnog automobila, pa makar to bio i Tesla S, i dalje logistički problematična.

“Svaka vožnja preko 300 km zahteva posebno planiranje kako bi vozač bio siguran da neće ostati bez ‘goriva'”, zaključuje se u izveštaju ove organizacije.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …