13/06/2024 12:38:05 AM
NASLOVNA / VESTI / Teaser video: Ford Focus ST facelift

Teaser video: Ford Focus ST facelift

Aktuelna generacija Focusa je svetsku premijeru imala u januaru 2010. godine na NAIAS Salonu automobila u Detroitu, a kako su se u međuvremenu pojavili brojni novi i obnovljeni modeli, Ford je u martu ove godine u Ženevi promovisao njegovu redizajniranu verziju.

 

115176-ford focus st

 

 

U Ženevi su prvo prikazani obnovljeni Focus hatchback i Focus Wagon, dok su u aprilu na sajmu u Njujorku predstavljeni redizajnirani Focus sedan i Focus Electric.

Podsećanja radi, poput novog Mondea i obnovljene Fieste, i Focus facelift je pre svega prepoznatljiv po drugačijem prednjem delu sa velikom maskom, u Astom Martin stilu, a tu su i doterana svetla i branici. Takođe, izmene su i u unutrašnjosti, sa novim volanom, modifikovanom centralnom konzolom i sedištima, 4.2- ili 8-inčnim ekranom osetljivim na dodir i kamerom za vožnju unazad, unapređenim Sync sistemom…

Ostaje da se predstavi još i sportski Focus ST, što će se desiti 27. juna na Festivalu brzine u Goodwoodu. Ford je za sada objavio teaser video o obnovljenom Focusu ST, ali premijera je blizu pa na ostale detalje nećemo morati još dugo da čekamo.

 

 

U svakom slučaju, Focus ST facelift će se odlikovati atraktivnijim eksterijerom, modifikovanim ogibljenjem, upravljanjem i kočnicama, dok će pod njegovom haubom najverovatnije i dalje biti četvorocilindrični 2,0 litarski EcoBoost turbo sa 250 konja i 360 Nm obrnog momenta.

To je što se tiče benzinskog Focusa ST, ali Focus ST facelift bi po nekim ranijim najavama trebalo da bude dostupan i sa dizelašem, po uzoru na Volkswagen Golf GTD. Ako se obistine najave, Focus ST bi trebalo da dobije i 2.0 TDCi dizelaš sa 184 konja.

Takođe, tokom 2015. godine se može očekivati i Focus RS sa 2,3 litarskim EcoBoost agregatom koji će raspolagati sa 330KS i 406 Nm.

Inače, Ford je od 1998. godine (kada se pojavio Focus prve generacije) do sada prodao više od 12 miliona primerka ovog modela širom sveta, od toga 6,9 miliona u Evropi.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

vozacki-ispit-nesreca

Video – E ovako se pada na vozačkom ispitu

U poznijim godinama je teže učiti, a to se posebno vidi u veštinama gde su …

Leave a Reply