NASLOVNA / VESTI / Tajvanski Thunder Power konkuriše Tesli?

Tajvanski Thunder Power konkuriše Tesli?

Za samo nekoliko godina, praktično nepoznata kompanija Tesla Motors postigla je veliki uspeh na automobilskom tržištu zahvaljujući luksuznoj električnoj limuzini, Modelu S. Isti recept pokušaće da primeni i potpuno novi proizvođač elektromobila iz Tajvana – Thunder Power. Ova nedavno osnovana kompanija odabrala je sajam u Frankfurtu da predstavi automobilskoj javnosti svoj prvi model na električni pogon. Iako svi detalji o vozilu još uvek nisu poznati, u medijima su ga već okarakterisali kao mogućeg rivala Teslinom Modelu S.

thunder_power_1

Prvi crtež, kojim Thunder Power najavljuje svetsku premijeru svog elektromobila, otkriva da je u pitanju limuzina čija prednja maska i spuštena hauba izgledaju kao kod sportskih automobila a na skici se vidi i veliki panoramski stakleni krov. Za pogon je upotrebljen električni motor sa 435 ks (320 kW), koji vozilu omogućava da od 0 do 100 km/h stigne za manje od 5 sekundi, dok je maksimalna brzina 250 km/h.

Ono što je još važnije kada su u pitanju automobili na električni pogon jeste autonomija u vožnji, koja prema rečima ljudi iz tajvanske kompanije iznosi čak 600 km sa jednim punjenjem baterija. Thunder Power najavljuje da će ovaj model stići na evropskoi tržište 2017. godine i da će se prodavati po početnoj ceni od oko 56.000 evra.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …