NASLOVNA / VESTI / „T-Connect“ by Toyota

„T-Connect“ by Toyota

Toyota će ovog leta u Japanu predstaviti „T-Connect“, inovativnu novu telematsku uslugu, kao i kompatibilne navigacione sisteme i aplikacije za pametne telefone. Toyota vidi T-Connect kao uzbudljiv način za pametniju mobilnost ljudi u budućnosti, gde su ljudi, automobili i gradovi umreženi.

 

toyota telematics

T-Connect poboljšava Toyotinu sadašnju „G-BOOK“ uslugu na nekoliko načina: osim interaktivnog glasovnog odziva, ova usluga omogućava da se aplikacije trećih lica preuzmu na navigacioni sistem automobila. Takođe, dostupna je funkcija pomoći preko interneta, koja se integriše sa uslugom koju trenutno pruža „G-BOOK“.

 

1. Usluga interaktivne glasovne komunikacije

T-Connect ima uslugu interaktivne glasovne komunikacije nazvanu „Agent“. Agent odgovara na pitanja o lokaciji i novostima, a takođe može da pomogne oko korišćenja vozila. Osim toga, Agent predviđa koje informacije trebaju korisniku, koristeći istorijske podatke, kako bi predvideo odredište. Na osnovu predviđenog odredišta, Agent daje glasovna uputstva o saobraćajnim nesrećama, zagušenjima, vremenu i stanju puta, a ako je potrebno može čak i da preporuči benzinske pumpe duž predviđene rute. Ovaj servis pamti interesovanja korisnika i predlaže prodavnice ili događaje na predviđenoj ruti.

Agent je automatska verzija stvarnog operatera kog koristi „G-BOOK“. On je razvijen da bude pristupačan vozačima i podržava normalan razgovor i uopštena pitanja, kao što je: „Želim da ručam u japanskom restoranu u blizini“ ili „Pronađi mi neko mesto sa otvorenim parkingom“. Ako Agent ne može da odgovori na zahtev, razgovor preuzima stvaran operater.

 

2. Preuzimanje aplikacija na navigacioni sistem automobila

T-Connect omogućava korisnicima da preuzmu kompatibilne aplikacije direktno u navigacioni sistem automobila. T-Connect prodavnica aplikacija nudi različite aplikacije, podeljene u četiri kategorije: pomoć pri vožnji, informacije, komunikacije i stil života.

Kako ove aplikacije razvijaju i pružaju druge organizacije, Toyota je kreirala otvorenu platformu za razvoj aplikacija nazvanu „Toyota Open Vehicle Architecture (TOVA)“, a za kompanije koje razvijaju aplikacije obezbedila je i set za razvoj softvera (1). Nakon odobrenja Toyote, ove aplikacije se dodaju u T-Connect prodavnicu aplikacija. Takođe, omogućen je sistem naplate, tako da programeri mogu da naplate svoje aplikacije.

 

3. Poboljšana pomoć preko interneta

Usluge koje trenutno pruža „G-BOOK“ (kao što su hitni pozivi, informacije o saobraćaju i ažuriranje karti) će i dalje da se pružaju preko T-Connect usluge „Online Care“. Počevši od ove jeseni, „T-Probe“ informacije o saobraćaju će nuditi kompletniju uslugu, pomoću podataka koje u realnom vremenu šalju Toyotina logistička vozila.

 

4. Wi-Fi povezivanje

Kako bi ove usluge bile još lakše za korišćenje, T-Connect navigacioni sistemi standardno dolaze sa Wi-Fi konekcijom. Korisnici mogu da koriste svoje pametne telefone ili jednu od Wi-Fi pristupnih tačaka (na oko 200.000 lokacija širom Japana, koje obezbeđuje „au“, japanski pružalac telekomunikacionih usluga), kako bi se povezali na različite usluge preko Toyota Smart centra (2). Osim toga, korisnici mogu da se povežu preko opcionih komunikacionih modula.

 

5. T-Connect aplikacija za pametne telefone

Korisnici takođe mogu u pokretu da pristupe Agentu ili „Online Care“ uslugama preko T-Connect aplikacije za pametni telefon. Takođe, ako ovu aplikaciju koriste zajedno sa T-Connect uslugama na ekranu navigacionog sistema, korisnici mogu da uživaju u još više naprednih servisa. Osim praćenja potrošnje goriva, udaljenosti i istorije ruta preko pametnog telefona, korisnici sada mogu da preuzmu uputstva navigacije kada napuste automobil. Uskoro, korisnici će moći da uživaju u čitavom spektru različitih T-Connect aplikacija za telefone, koje pružaju korisne informacije na osnovu stanja vozila, rute i drugih ključnih podataka.

Lexus vozila će biti opremljena navigacionim sistemima kompatibilnim sa „G-Link“ funkcijom, koja pruža slične usluge kao T-Connect. Vozila će biti standardno opremljena komunikacionim modulom. Pored toga, postojeće navigacione usluge će raditi kao i do sada.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply