NASLOVNA / VESTI / Sudbina fabrike u Kragujevcu biće najverovatnije poznata 1. marta

Sudbina fabrike u Kragujevcu biće najverovatnije poznata 1. marta

NovirenderFiatXmodelajefantastičan

Još uvek nema nikakvih konkretnih vesti iz Fiata, a ni Stellantisa u vezi sa statusom pogona u Šumadiji. 

Radnici su se vratili za proizvodne trake fabrike u Kragujevcu, i to posle ogromnih 50 dana pauze. Fiat 500L sasvim sigurno broji svoje poslednje dane na tržištu. Da nije solidne prodaje na italijanskom tržištu, sasvim je sigurno da bi ovaj subkompaktni MPV odavno bio penzionisan.

U prošlosti je bilo govora o tome šta bi se moglo proizvoditi u Kragujevcu, međutim, u ovom trenutku je vrlo nezahvalno nagađati na tu temu. Veliko je pitanje kako će uopšte izgledati gama Fiata kroz koju godinu, a treba imati u vidu i da Stellantis pod svojim okriljem ima čak 14 brendova.

Nekako najrealnije je da Kragujevac ostane dom nekog Fiatovog modela, ali je i to pod velikim znakom pitanja. Karlos Tavareš je prilikom stvaranja Stellantisa najavio da neće biti zatvaranja fabrika u Evropi, te se nadamo da će ostati veran ovoj izjavi. No, ova kompanija samo na Starom kontinentu ima čak 25 pogona i više od 220.000 zaposlenih u istim.

Više informacija o usudu kragujevačke proizvodne lokacije trebalo bi da bude poznato 1. marta ove godine. Tada će Karlos Tavareš, izvršni direktor Stellantisa, izneti detalje opširne strategije na globalnom nivou i pojasniti kako će izgledati portfolio marki pod njihovom upravom. U vezi sa tim očekuju se i vesti u vezi sa fabrikom iz koje dolazi Fiat 500L.

Izvor: AutoRepublika 

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply