18/01/2021 10:46:40 AM
NASLOVNA / VESTI / Šta nam donosi novi Duster

Šta nam donosi novi Duster

Dacia Duster je jeftini SUV koji je iznenadio konkurenciju i tokom četiri godine koliko je u prodaji osvojio čak i probirljivo zapadnoevropsko tržište. Restilizovana verzija predstavljena je u jesen 2013, a kako prenosi francuski magazin Auto Plus, u pripremi je druga generacija, koja će u prodajne salone stići 2017. godine.

 

43673886753aa862eb8661019496121_640x40785

 

Pokazalo se da je Renault 2010. napravio pun pogodak kada je doneo odluku da kupcima ponudi pristupačno a upotrebljivo terensko vozilo.

 

Model koji je kod nas poznat kao Dacia Duster na mnogim svetskim tržištima se prodaje sa Renault značkom, a do sada je u pet fabrika na tri kontinenta proizvedeno više od milion vozila.

 

Inženjeri i dizajneri imaju zadatak da ponove uspeh sa drugom generacijom, ali i priliku da unaprede Duster i isprave neke nedostatke aktuelne verzije. Pri tome, cena automobila ne sme da poraste, jer je to jedan od najjačih prodajnih aduta proizvođača.

 

O dizajnu novog modela za sada može samo da se spekulišemo, ali pretpostavljamo da francuski magazin ima insajderske izvore na osnovu kojih je nastala kompjuterska ilustracija mogućeg izgleda sledećeg Dustera.

 

Render koji su objavili u svom štampanom izdanju pokazuje da će automobil imati moderniji dizajn koji uključuje potpuno nov izgled farova, maske hladnjaka i prednjeg branika. Auto Plus piše i da će druga generacija imati savremeniju komandnu tablu i što je još važnije unapređene bezbednosne sisteme.

 

Detalji o motorima nisu navedeni, ali očekuje se da će novi Duster zadržati u ponudi 1.5 dCi dizel jedinicu i nedavno uvedeni 1.2 litarski turbo-benzinski TCe.

 

Izvor

 

 

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply