NASLOVNA / VESTI / Srbija uvodi zabranu za automobile starije od deset godina i sa motorom “evro 3” standarda

Srbija uvodi zabranu za automobile starije od deset godina i sa motorom “evro 3” standarda

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan najavio je danas da će uskoro biti zabranjen uvoz starih automobila sa motorom evro 3 standarda.

Registracija polovnih automobila

Time zaista bitno utičemo na kvalitet životne sredine u kojoj živimo. Ja sigurno neću odustati od ovoga – da se zabrani uvoz najstarijih vozila sa evro 3 motorom – poručio je Trivan gostujući na Tv Prva.

Trivan je juče izjavio da njegovo ministarstvo i vlada uveliko razmatraju mogućnost da od početka naredne godine bude zabranjen uvoza automobila s najlošijim motorima – evro 3 i 4, kao i automobila starijih od 10 godina.

Ministar je objašnjavajući svoju izjavu rekao danas da se može videti, ako se analiziraju podaci za svaku godinu, da od ukupnog broja polovnih vozila koja se uvezu više od 50 odsto budu najstarija vozila, starosti preko 11 godina, kao i da su uglavnom u evro 3 kategoriji i sa dizel motorom.– Mora ozbiljno da se pogleda statistika. I nećemo da odustanemo od toga da nađemo rešenje za ta vozila koja najviše zagađuju – dodao je Trivan.

Na pitanje šta će biti sa takvim vozilima koja se već voze na našim ulicama, ministar je rekao da korišćenje tih vozila ne može da se zabrani.

Ali možemo pri registraciji pojačati ono što već postoji – kontrole. Hajde da ponovo merimo kako treba izduvne gasove. Kada budemo kadri da merimo količinu izduvnih gasova koji su štetni, onda više nije bitno da li ste uvezli vozilo od 20 godina – naveo je Trivan.

Na pitanje zašto se to onda sada ne radi, ministar je rekao da nemamo tehničke mogućnosti.

Izvor: nezavisni.rs

Pogledajte teaser za naš film “CARS – MEANING OF LIFE”

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

17 KOMENTARI

 1. Predrag Ruzic

  a sta sa ovim sto su stari po 30.est i vise godina

 2. Jovica Sunjevaric

  Samo 3.0 x drive

  2016 do 2019

  ???

 3. Milos Cvjetkovic

  BiH uvela zabranu uvoza euro 4. Stupa na snahu 8.4. . Može euro 5.

 4. Denis Deny Salkic

  Kad budete narodu davali Evropske plate onda mozete da donosite zakone o euru 4….
  Toliko….

 5. Dejan Nemet

  Imamo naj losije gorivo u evropi pa mogu samo euro 2 motori da ga proteraju kroz auspuh bez problema a na mom stilu 2006 god . Do got vozim ga na ovaj dizel gori na tabli problem cim sipam u madjarskoj gasi i nepali kok nesipam govno ovo kad nas .

 6. Tihomir Petrovic

  Ajde da merimo koliki ste vi lopovi u vlasti,koliko ste ukrali od tog naroda pa nema para da kupi bilo kakav auto a ne euro 3,koliko uzimate za to govno od goriva, riba smrdi od glave, i zaustavite uvoz migranata za koje ste dobili pare verovatno pa vršljaju i rade po Srbiji šta hoće

 7. Aleksandar Bosnjacki

  Tihomir Petrovic Bravo ?

 8. Aleksandar Bosnjacki

  Nemamo mi standard za taj standard,stalno jedu govna,kasnimo tačno 20 godina za svim modernijim državama tako da…nemate pojma kako je ljudima drago kad kupe solidan auto posle 2000-te godine a do tad imali neke stare oronule krševe a nemaju para za novije i skuplje…i to hoćete da im uskratite…govna ?

 9. Александар Самарџић

  Pa u Bosni od maja ja mislim dolazi na snagu euro 5 a vi kukate sto vam uklanjaju euro 3 taj odavno zabranjen u Bosni…

 10. Dragan Miletic

  Super…a gorivo poskupljuje..napredujemo

 11. Миладин Милановић

  Bice ali neznan kad samo. Državi je gladna guzica za pare dok moze uzimace pare. I prema tome nema od toga nista djecaci moji 😉

 12. Небојша Јовић

  Tihomir Petrovic mani se , da je govno od goriva nikad ne bi prešao toliko km ni sa 1,300 i nešto ccm ni sa čipovanim…
  Za kurčenje ima,more ovo ono a ovamo kuknjava, more uvoz Euro 5 pa da vidiš kako keširaju . . .tako su kenjali i za zimske gume onda pa sad svi menjaju i keširaju lagano…

 13. Tihomir Petrovic

  Небојша Јовић vozio sam i na austrijskom i luxemburskom gorivu i pola litre manja potrošnja uz vecu prosečnu brzinu koja nije velika na tom sto te svrbi 1300 i kusur da je veći i brzi verovatno bi razlika bila i veća i da ne zaboravim za 1.1e po litru pa ako koza laže rog ne laže,ko se kurči taj kupuje novo,i interesantno je da se niti jedna odluka nije donela da ide u korist naroda,tehnički pregled za nas plus 6 mesečni je sad 10000 a bio pre ovoga 2000 povećanje 5puta,kako se nisu setili da ukinu onu Šešeljevu taksu na luksuz ni ovi niti drugi,eto manuo sam se

 14. Sasa Nesic

  Kad je uvedeno da ne moze da se uvozi ispod euro 3,Zastava je tada proizvodila vozila koja nisu ispunjavala ni jednu euro normu.

 15. Goran Laketa

  Ne uvodi srbija zakon nego uvoznici novih i oni koji ih jako dobro zastupaju a imaju jako dobru korist od toga i bitno je da njima koji imaju daj još ,sve na uštrb ovog jadnog naroda ali samo se nadam da ce doci opet ono vreme kada ce tim lopuzama bez dana staza oduzeti sve i ostaviti samo onoliko da prezivljavaju kao 90 % Srbije.A zakone o bezbednosti saobracaja nam donose oni koji se ceo zivot voze u sluzbenim vozilima pa zato jako dobro poznaju muke ovdasnjih vozaca od registracija teh pregleda osiguranja,a sve su nam to provukli zadnjih godina pod izgovorom tkz bezbednosti saobracaja,a rupe na putevima kao krateri.

 16. Goran Mickovski

  Uvedite nam euro 5 standard plate, pa nam i tražite euto 5 automobile

Leave a Reply