NASLOVNA / VESTI / Srbi i dalje veruju da je “GOLF” VEČAN, ali…

Srbi i dalje veruju da je “GOLF” VEČAN, ali…

Čak četiri puta više polovnih automobila prodato je tokom 2018. godine u odnosu na nova vozila, a najpopularniji među polovnjacima bili su “golf”, “reno megan” i “pasat”.

Golf R

U asocijaciji uvoznika polovnih automobila naglašavaju da se prošle godine ništa epohalno nije promenilo na tržištu.

– I dalje smo nemački orijentisani jer imamo poverenje u te automobile i pre svega odnos cene i kvaliteta. Naš kupac gleda i koliko će ga koštati održavanje vozila, a “folksvagen” i “opel” imaju razgranatu mrežu delova u Srbiji što je veoma bitno. Slična je situacija i sa najpopularnijim francuskim polovnjacima – objašnjava Milan Belin iz ovog udruženja i dodaje da se najviše kupuju polovna kola čija je cena između 2.000 i 4.000 evra.

Od svih podataka možda najviše upada u oči da se u Srbiji i dalje najviše kupuju vozila starija od deset godina.

Pogledajte trailer za naš film “CARS – MEANING OF LIFE”

– To je, nažalost, dokaz naše kupovne moći. Takvi automobili su već pri kraju životnog veka i problematični su i kada je u pitanju bezbednost i kada je reč o zagađenju vazduha – objašnjava Belin.

U pet najpopularnijih polovnjaka ponovo je svoje mesto našao i “fijat punto”.
– Reč je o jednom od najjeftinijih modela koji se može naći i za svega 1.000 evra. Zato pre svega cenom privlači kupce, pogotovo što su mu delovi povoljni i dostupni – kažu na sajtu “Moj auto”.

Brojke pokazuju da dve trećine tržišta polovnjaka čine automobili na dizel pogon.

– Najviše se kupuju dizelaši zato što imaju manju potrošnju, a opet veću snagu motora – ističe Nikola Sekulić iz agencije “Smart Plus Research”.

Tek svaki četvrti polovnjak kupljen je u Beogradu, a čak 63% novih

Za razliku od tržišta novih automobila, gde je dve trećine kupaca iz Beograda, prodaja polovnjaka tokom 2017. godine uglavnom je išla mimo prestonice.

– Nasuprot dominaciji koju beogradski region ostvaruje kada je reč o kupovini novih vozila gde imamo šer od 63%, u odnosu na sva vozila kupljena na teritoriji Srbije, kod polovnjaka situacija je drastično različita s obzirom na to da tek svaki četvrti završi na beogradskom asfaltu – kaže Goran Ristić iz agencije “Smart Plus Research”.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

4 KOMENTARI

  1. Danijel Flow Ciric

    LJUDI BRE NEMAJU PAREEE , PLATE NISKE U RASPONU OD 250 DO 350 EURA MAX,STA SE VISE POLEMISE OKO 10GOD STARIJIG VOZILA, SVI BI VOZILI RAZLICITE BRENDOVE AUTOMOBILA DO GOD DANA STARE , KADA BI PLATNA MOĆ BILA ADEKVATNA. NE ZAVITLAVAJTE SE VISE TIM GLUPOSTIMA…

  2. Mirich Dragon Flamewolf Stefano

    Ja koliko vidim golf je najskuplji u klasi, tako da je i normalna stvar da kupuju druge marke.

  3. Danijel Flow Ciric

    Mirich Dragon Flamewolf Stefano samo Japanac, ja teram hondu prelude 3 iz 87me

  4. Ček jel zabranjeno da se diskutuje i polemiše?

Leave a Reply