NASLOVNA / VESTI / Specijalno okupljanje ljubitelja Mercedes-Benz SLR McLarena

Specijalno okupljanje ljubitelja Mercedes-Benz SLR McLarena

SLR-klub-1

Najnoviji SLR klub izabrao je da veoma lepu priliku okupljanja svojih članova održava 10. septembra svake godine.

Događaj Chantilly Arts & Elegance Richard Mille proslavlja internacionalnu automoblisku kulturu u različitim formatima visoke klase. Sama priredba se održava u okolini dvorca Château de Chantilly i po četvrti put je održana ove godine.

Prošle godine Mercedes-Benz na ovom mestu izazvao je pravu pometnju sa modelom Mercedes-Maybach 6, međutim, štutgartove mušterije su po prvi put mogle da vide i najlepšu kolekciju Vision SLR modela na svetu. Konceptualni automobili kreirani su po prvi put januara 1999. godine na North American International Auto Show sajmu automobila u Detroitu.

SLR klub će obezbediti veoma jaku platformu za aktivnosti koje proslavljaju Mercedes-Benz SLR McLaren super sportski automobil. Ukupno 2.157 modela serije 199 kreirano je između 2003. do 2009. godine, zajedno sa 1.262 kupe varijante C 199, sa 520 Roadster R199 i 357 specijalnih modela kreiranih kako bi odali počast Stirling Moss pobedi iz 1995. godine u trci Mille Miglia u modelima Mercedes-Benz 300 SLR – W 196 S.

SLR-klub-2

Ova brojka uključuje i 150 modela obe verzije SLR 722 i SLR 722 S Roadster automobila, kao i 75 posebno sportskih SLR Stirling Moss specijalnih modela Z 199 – klasičnog sportiste bez krova i vetrobranskog stakla. Sve verzije modela dele istu platformu, tehnološki veoma inovativnu i konstrukciju karoserije koja se sastoji od komponenata kreiranih ugljeničnim vlaknima, aluminijumskim legurama i napajani su V8 motorom sa super punjenjem razvijanim u Mercedes-AMG pogonu.

U ovom zamku, 2017. Mercedes-Benz SLR McLaren događaj predstavio je ove veoma uzbudljive super sportske automobile 21. veka u najlepšem mogućem svetlu. Ovom prilikom inaogurisan je SLR klub, sa 12 vozila iz serije 199 modela, koji su bili deo Supercars Rally šampionata održanog po prvi put 2016. godine.

Nastalo je veoma veliko zajedništvo koje poseduje veoma jaku budućnost, posvećenu izvanrednim automobilima koji bez ikakve sumnje postaje pravi klasik, a ovaj klub kreiran je od strane vlasnika ovog superautomobila. Ovaj SLR klub posvećen je promovisanju interesovanja za modele serije 199 i buduće aktivnosti koje uključuju vozačke sisteme i partnerstvo sa Mercedes-Benz Classic.

SLR-klub-3

Tokom nekoliko sledećih godina ovi automobili su postali neki od najpopularnijih i najprepoznatljivijih modela ovog brenda u istoriji, ali i svim njegovim klubovima. Klubovi ljubitelja modela nemačke kompanije broje oko 100.000 članova širom sveta. Njihova posvećenost održava istoriju ovog giganta živom, a Mercedes-Benz Classic podržava aktivnosti klubova na bojnim nivoima, uključujući i činjenjem ekpertize širokog opsega.

Posebno interesantna opcija Mercedes-Benz Classic divizije namenjena entuzijastima koji poseduju veoma posebne i klasične automobile nemačke kompanije jesu prodajna mesta koja su otvorena posebno za njih. ALL TIME STARS saloni trenutno nude retke prilike za kupovinu SLR McLaren 722 S Roadster modela direktno od njih.

Izvor: Autoexclusive.rs

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply