19/04/2024 11:59:25 PM
NASLOVNA / VESTI / Smart napada MINI?

Smart napada MINI?

Daimler je nedavno predstavio novu generaciju modela marke Smart, a po svemu sudeći u ponudi će se naći veći broj verzija nego inače.

 

74990530253ce3da2e6bc0742134848_640x36085

MINI je pokazao kako od jednog, početnog modela, gama može da se uveća na 7-8 različitih vozila. Smart bi mogao da primeni sličan recept.

 

Izvršna direktorka, Anet Vinkler, već je potvrdila da će se osim modela ForTwo i ForFour, u ponudi naći i ForTwo Cabrio, električni ForTwo EV, kao i Brabus verzija modela ForTwo.

 

I dok smo ove modele već mogli da vidimo u prethodnoj generaciji, novost je da će ovog puta i Smart ForFour dobiti kabriolet verziju. Prema najavama, ovaj automobil imaće pokretni platneni krov koji se “pakuje” kao kod FIAT-a 500C ili Citroena DS3 Cabrio.

 

Osim toga, spekuliše se i o produženoj verziji modela ForFour, koja bi bila namenjena kupcima u SAD i Kini, gde se neće prodavati klasični Smart ForFour. Za potrebe lansiranja novog modela, Smart je registrovao ime “ForMore”.

 

Još jedan mogući kandidat za rastuću porodicu Smart automobila je mali krosover, koji bi bio konkurent MINI-ju Countryman, ali o tome je još uvek rano govoriti, s obzirom da Damler tek treba da proveri na tržištu rezultate prva dva modela.

 

Izvršni direktor Daimlera, Diter Ceče, ranije je priznao da razvoj i proizvodnja nove generacije modela marke Smart ne bi bili isplativi da nije bilo saradnje sa kompanijom Renault.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply