22/04/2021 10:27:09 PM
NASLOVNA / PREMIJERE / Smart ForTwo za 2016. godinu [Galerija]

Smart ForTwo za 2016. godinu [Galerija]

Nakon standardnog Smarta ForTwo treće generacije, proizvođač će kupcima ponuditi i model sa pokretnim platnenim krovom. Smart ForTwo kabriolet za 2016. baziran je na modelu sa čvrstim krovom. Projektanti su zadržali zadnje konstruktivne nosače (“B” stubove), a meki krovni poktivač može se povući do stubova, čime se dobija neka vrsta panoramskog otvorenog krova, ili se može potpuno spustiti do poklopca prljažnika.

smart_fortwo_2016_1

smart_fortwo_2016_2

To je slično rešenju koje je primenjeno na modelima kao što su, na primer, Citroen C3 Cabrio ili FIAT 500 Cabrio. Iako se operacija spuštanja krova, koja traje 12 sekundi, obavlja na pritisak dugmeta, vozač ipak mora ručno da ukloni dva čvrsta krovna elementa i spakuje ih u gepek.

smart_fortwo_2016_3

Krov se može sklopiti i pomoću daljinskog upravljača na ključu, čak i ako se vozač ne nalazi u automobilu. Platno krovnog pokrivača može se naručiti u jednoj od tri nijanse – plavoj, crvenoj ili crnoj, uz postojeću paletu boja karoserije, a zadnji prozor izrađen je od stakla.U početku, u ponudi će biti dva trocilindarska bezninska motora, sa 71 ks (52 kW) i 91 Nm i sa 90 ks (66 kW) i 135 Nm.

smart_fortwo_2016_4

Snaga se prenosi na zadnje točkove pomoću petobrzinskog manuelnog menjača ili automatika sa duplim kvačilom.Kako bi nadomestili nedostatak čvrstog krova, inženjeri su dodatno ojačali konstrukciju vozila.

smart_fortwo_2016_6

U prednje krovne nosače ugrađene su cevi od čelika visoke čvrstoće, dok se iza vozača i suvozača nalazi specijalni “roll bar” koji ima i zaštitnu funkciju u slučaju prevrtanja. Smart ForTwo kabriolet imaće svetsku premijeru na sajmu automobila u Frankfurtu, a u Nemačkoj će moći da se naruči od novembra.

smart_fortwo_2016_5

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …