NASLOVNA / KONCEPTI / Smart ForTwo, ForFour, ali ForSix?

Smart ForTwo, ForFour, ali ForSix?

Nemačka firma Limouzine smatrala je da tu ne treba stati i namerava da kupcima ponudi produženi Smart za šest ososba. Na vozila marke Smart gleda se kao na praktične, male automobile koji se zahvaljujući svojim dimenzijama lako snalaze na uskim gradskim ulicama i skučenim parking mestima.

smart_forsix_1

smart_forsix_2

Međutim, nemačka firma koja se bavi modifikacijom serijskih modela automobila videla je u Smartu ono što drugi nisu – potencijal za limuzinu. Od Smarta ForTwo prethodne generacije koji je dugačak 2,69 m napravili su luksuzno VIP vozilo za šest osoba, dužine 5,5 m, i nazvali ga Smart MadeForSix. Smart MadeForSix pozadi ima još jednu osovinu pa je automobil postavljen na 6 točkova dimenzija 18 inča.

smart_forsix_3

smart_forsix_4

Putnici u zadnji deo vozila ulaza kroz vrata koja se otvaraju nagore, kao kod super-sportskih modela. Enterijer je tipičan za ovu vrstu vozila – tu su bar za šampanjac i čaše, ambijentalno osvetljenje, kožne presvlake, TV… Proizvođač je saopštio da je Smart MadeForSix pogonjen motorom od 120 ks a publika će ovaj neobičan automobil moći da vidi na sajmu automobila u Frankfurtu:

smart_forsix_5

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …