NASLOVNA / VESTI / Slupao 1,4 miliona dolara vredan Koenigsegg CCXR STAR MESEC DANA

Slupao 1,4 miliona dolara vredan Koenigsegg CCXR STAR MESEC DANA

Prilikom vožnje 1018KS snažnog Koenigsegga CCXR mora da se bude posebno oprezan jer i najmanja greška ili trenutak nepažnje mogu da rezultiraju nesrećom. A upravo je to na svojoj koži osetio vozač ovog prilično retkog primerka.

koenigsegg crash

Lokalni mediji prenose da je za upravljačem bio otac vlasnika koji je očigledno odlučio da isproba mogućnosti automobila, ali to nije potvrđeno, budući da je sam vlasnik automobila na svom Instagramu zamolio meksičke medije da ne pišu neistine i da niko iz porodice nema veze s nesrećom, tako da u stvari još nije jasno ko je vozio… A da se obuzda ova zverka stvarno mora da se bude iskusan vozač – do stotke CCXR stiže za 3,1 sekundu dok maksimalna brzina iznosi više od 400 km/h.

Prema prvim informacijama, upravo je brzina bila glavni uzrok ove nesreće u kojoj je Koenigsegg pretrpeo značajnu štetu.

Inače, ovde je reč o posebnoj verziji lakiranoj u upadljivu svetlo plavu boju (turquoise blue) koju je naručio katarski šeik Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani koji je svoj automobil često vozio po Londonu. U oktobru prošle godine automobil menja vlasnika i stiže u Meksiko gde ga je novi vlasnik redovno vozio po ulicama Meksiko Sitija.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Mexico News Daily

Pogledajte trailer za naš film “CARS – MEANING OF LIFE”

PROČITAJ I OVO!

Da li je ralno da Michael Schumacher ovako izgleda sa 50 godina?

Mihael Šumaher je pre nešto više od pet godina – 29. decembra 2013. doživeo stravičnu …

7 KOMENTARI

 1. Rade Kovačević

  Jadan on, sada ce na BUS da ide. 🙂

 2. Antonio Pilendra Marmont

  JEBO TE AUTO,VIDIS DA JE COVEK POGINUO.

 3. Bronislav Radulović

  To je star model. Ne može imati mesec dana.

 4. Suad Rezija Porcic

  Ako nije poginuo nebroji se

Leave a Reply