NASLOVNA / VESTI / Sledi tužba zbog poskupljenja auto-osiguranja

Sledi tužba zbog poskupljenja auto-osiguranja

Udruženje bankarskih klijenata “Efektiva“ podići će tužbu zbog nezakonitog povećanja cene obaveznog auto-osiguranja za 45 odsto. Na ovaj korak su se odlučili jer ni posle višestrukih apela na Narodnu banku Srbije i osiguravajuće kuće da vrate cene na stari nivo, to nije učinjeno.

 

zastava 10 222211

 

Oni su pozvali sve vozače da u znak protesta protiv ovog poskupljenja u ponedeljak u podne zaustave svoje automobile na 10 minuta gde god da se u tom trenutku budu našli.

“Elemente za tužbu već smo pripremili, sad ih obrađuje tim pravnika da bi videli protiv koga bi trebalo da bude uperena, ali pretpostavljamo da će biti uperena protiv NBS. Nadamo se da do borbe na sudu neće doći i da će nakon protesta banka da poništi ovu sramnu odluku koja ide direktno na štetu građana Srbije”, kaže Dejan Gavrilović iz “Efektive”.

Kako bi protest bio dovoljno upečatljiv, “Efektiva” poziva sva udruženja vozača, taksi udruženja, udruženja autoprevoznika, motociklista, kao i istaknute pojedince, da se udruže kako bi se “koordinisanom akcijom u budućnosti sprečili slični potezi osiguravajućih kuća i države”.

Gavrilović napominje da razloga za poskupljenje osiguranja nema, jer je šteta sve manje, dok su uplaćene premije osiguranja sve veće.

I ne samo to. Prošlogodišnji zahtev Udruženja osiguravača NBS je odbila, a godinu dana kasnije, kada su rezultati poslovanja bili još bolji nego 2012, bila su im potrebna samo dva dana da ovaj zahtev prime, prouče, provere podatke, urade analize i odobre.

“Odgovore od NBS ćemo zatražiti putem zakona o pristupu informacijama od javnog značaja, da vidimo šta se sve tu dešavalo, da li je bilo nekih nepravilnosti”, objašnjava Gavrilović.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

3 KOMENTARI

 1. E ovo je klasična pljačka, ali klasična pljačka.

 2. Ovo je samo pocetak haraca na narod,vlast nece da uzima vise kredite kao ovi pre,vec se pare otimaju od ove male privrede koja jos i nekako radi i prezivljava.Dozvoljavali su svi prethodni 20 godina unazad da se porezi i ostale zajebancije ne placaju ili ponekad,sad ovi u prethodna dva meseaca su sve blokirali i poskidali pare za sve te prethodne godine.Ko je imao mali dug platio ko je imao veliki otisao u stecaj i zatvaranje firme.
  Dozvoljeno bilo a sad hoce preko noci da se sve izmiri na nulu.
  Ocekujem da mi pocnu i vazduh naplacivati po kubiku potrosenog…sere mi se od njihovog postenja a nemaju ni jedan strucan kadar u svojim redovima,sve neki kvazi doktori sa disertacijama i doktoratima a nemaju pojima pred kamerama da izgovore jednu prosirenu recenicu bez onog aaaa,eee,ddd i slicna sranja nepismenosti i kretenizma.
  U javna preduzeca ubacise sve neke likove iz pm…Cocko,Bocko,Janacko i Sojic na celu kolone.
  Izmeni poruku

 3. Ja sam TT registrovao nedelju dana pre ovog poskupljenja. E sad da li je nekoga ovo zahvatilo ili sma nešto propustio?

Leave a Reply