09/05/2021 11:59:46 PM
NASLOVNA / KONCEPTI / Skice nove Kie Sportage za 2016 izasle u javnost

Skice nove Kie Sportage za 2016 izasle u javnost

Dizajnerski crteži uvek stvaraju pomalo izobličenu sliku o automobilu, ali nema sumnje da će se novi Sportage biti drastično drugačiji od stare generacije. Pođemo li od prednjeg dela, vidimo da je maska preoblikovana po šablonu koji je primenjen na modelima kao što su Cee’d i Carens. Farovi su sada sasvim odvojeni od maske i podignuti na višu poziciju a redizajnirani su i branik i svetla za maglu.

skice_nove_kie_sportage_izasle_u_javnost_1

Velike promene pretrpela je unutrašnjost. Kokpit je pojednostavljen tako što je broj dugmića sveden na komande klime, dok se većinom funkcija i sadržaja upravlja putem ekrana multimedijalnog sistema osetljivog na dodir.

skice_nove_kie_sportage_izasle_u_javnost_2

Centralna konzola je orijentisana više ka vozaču, volan je zasečen na donjem delu obruča, ventilacioni otvori uokvireni su metalnim ukrasnim elementima a između vozača i suvozača nalazi se veliki naslon za ruke.

skice_nove_kie_sportage_izasle_u_javnost_3

Treba imati u vidu da je na crtežu najverovatnije prikazana kabina modela sa najskupljim paketom opreme, tako da će enterijer osnovne verzije svakako izgledati skromnije i siromašnije. Kia je potvrdila da će Sportage za 2016. imati svetsku premijeru na sajmu automobila u Frankfurtu, koji počinje 15. septembra, a prodaja bi trebalo da počne do kraja godine.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …