10/05/2021 12:18:32 AM
NASLOVNA / VESTI / SEAT Leon ST 4Drive

SEAT Leon ST 4Drive

SEAT Leon je predstaviokaravan sa 4×4 pogonom kako bi izašao u susret kupcima koji žele praktičan automobil sposoban da se snađe i van asfaltnih puteva.

 

seat leon 44

Leon ST 4Drive koristi petu generaciju Haldex sistema kako bi snagu poslao na zadnju osovinu, a u paketu sa 4Drive sistemom stiže i elektronska blokada diferencijala (XDS) kako bi se dodatno povećala sposobnost vozila da prenese snagu na podlogu. Sistem u normalnim uslovima šalje snagu na prednju osovinu, a kada se ukaže potreba snaga se šalje i na zadnje točkove.

ESC sistem je posebno podešen za upotrebu u kombinaciji sa 4Drive pogonom, a poseduje i režim za pomoć prilikom vuče prikolice.

 

seat leon 4

Leon ST 4Drive se nudi isključivo sa dizel motorima – 1.6 TDI sa 105KS/250Nm i prosečnom potrošnjom od samo 4,5l, kao i 2.0 TDI sa 150KS/340Nm i koji prosečno troši 4,8 litara goriva. Snažniji model ubrzava do 100kmč za 8,7 sekundi i postiže maksimalnih 211kmč. Zapremina prtljažnika na 4Drive modelu je povećana na 55l, a težina vozila je za 124kg veća nego kod modela sa prednjim pogonom.

I pored prisustva 4×4 pogona, zapremina prtljažnog prostora nije smanjena tako da će kupci 4Drive modela imati na raspolaganju 587l prtljažnika, odnosno 1470l ukoliko obore zadnja sedišta. Na bolje opremljenim modelima postoji mogućnost obaranja i suvozačkog sedišta što omogućava smeštanje prtljaga dužine do 2,67m.

Leon ST 4Drive se nudi u standardnim SEAT paketima opreme, tako da je spisak opreme identičan onome što se nudi u klasičnoj Leon ponudi.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Jedan komentar

  1. Nisam oduševljen… Audi A4 Allroad je mnooooogo lepši, pa čak i Octavia Scout… barem meni.

Leave a Reply