18/04/2024 12:50:43 AM
NASLOVNA / VESTI / Schreyer nagrađen za životno delo u oblasti dizajna

Schreyer nagrađen za životno delo u oblasti dizajna

Šef dizajna u kompanijama Kia Motors Corporation i Hyundai Motor Group, Peter Šrajer (Peter Schreyer), dobio je nagradu za životno delo na području dizajna. Priznanje mu je dodeljeno na manifestaciji Eyes On Design, na kojoj se svake godine okuplja svetska automobilska dizajnerska zajednica.

 

strajer-kia

 

Najnovija nagrada stavlja Šrajera rame uz rame s legendarnim automobilskim dizajnerima kao što su Serđo Pininfarina (Sergio Pininfarina), Širo Nakamura (Shiro Nakamura), Valter de Silva (Walter de’Silva), Đorđeto Đuđaro (Giorgetto Giugiaro), koji su pre njega dobili isto priznanje.

 

Američka Nagrada EyesOn Design značajna je i zbog toga što je dodeljuje žiri, koji čine nekadašnji dobitnici ove nagrade.

 

Od početka rada u Kiji, 2006. godine, Šrajer je izveo revoluciju u dizajniranju automobila ovog proizvođača.

 

Pored ostalih stilskih karakteristika Kijinih najnovijih modela, najzaslužniji je i za specifičan izgled prednjeg dela vozila i maske hladnjaka, pod nazivom “tigrov nos”, koji je sada tipičan za čitavu gamu Kijinih modela.

 

Šrajer je osim Kije odnedavno zadužen i za dizajnersku strategiju Hyundaija, a nadgleda i rad tri Kijina dizajnerska studija, u Koreji, Nemačkoj i SAD.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply