NASLOVNA / AUTO SPORT / Rus, Viktor Haritonin novi vlasnik Nurburgring Nordschleife staze

Rus, Viktor Haritonin novi vlasnik Nurburgring Nordschleife staze

Viktor Haritonin, ruski milioner, novi je vlasnik Nurburgring Nordschleife staze, tj. najpoznatije trkačke staze na svetu.

Adobe Photoshop PDF

Odavno nije tajna da je čuvena staza Nurburgring Nordschleife u velikim finansijskim problemima, te da poslovanje „ne pokrivaju“ čak ni brojni proizvođači automobila koji tu testiraju, niti sportska takmičenja, odnosno trke koje se tu održavaju.

Nurburgring_01

Pre par godina, grupa investitora imala je ideju da Nurburgring pretvori u pravu atrakciju, idealno mesto kako za turiste, tako i za celu porodicu, sa hotelima, restoranima, pa čak i zabavnim parkom. Naravno, kao što se dešava često i kod nas, od toga nije bilo ništa, postojeći novac je „isisan“, a ceo kompleks se našao još brže pred bankrotom.

Nurburgring_02

Jedno vreme, za kupovinu je bio zainteresovan čak i „F1 Supremo“, Bernie Ecclestone, koji je planirao da Nurburgring „postavi na zdrave noge“, kao što je to urađeno za legendarnom stazom Paul Ricard u Francuskoj, koja je sada visokotehnološki test-poligon za brojne ekipe, a pri tome, ugošćava i brojna takmičenja.

Nurburgring_lap

Prema poslednjim vestima, novi kupac nemačkog „Zelenog pakla“ jeste Rus, Viktor Haritonin, koji bi zapravo trebao da bude većinski vlasnik, dok bi ostatak bio „vezan“ za nemački firmu GetSpeed GmbH. Prethodni većinski vlasnik, firma Capricorn, koja je trebala da isplati 77 miliona evra, nije ispunila svoje obaveze, te je Haritonin „uskočio“ i isplatio dogovorenu sumu.

Zuschauerpunkte_VLN_2013.eps

Sada ostaje samo da se vidi kojim će putem krenuti ove legendarna staza, tj. da li će ostati otvorena za posetioce, proširiti svoju delatnost, ili postati isključivo opitni centar za proizvođače, sa ograničenim prisustvom za turiste i entuzijaste.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply