NASLOVNA / VESTI / Ronaldo na kraju ipak nije kupio Bugatti La Voiture Noire

Ronaldo na kraju ipak nije kupio Bugatti La Voiture Noire

Ko je kupac Bugattijevog ‘Crnog automobila’, jedinog proizvedenog hiperautomobila predstavljenog na auto salonu u Ženevi ove godine?

bugatti la voiture noire

Bugattijev šef Stephan Winkelmann je u intervjuu magazinu Motor1 odbacio glasine da je Ronaldo kupio ovaj super Bugatti. Na pitanje ko je kupio La Voiture Noire, Winkelmann je odgovorio: ‘Mogu vam reći da to nije bio Cristiano Ronaldo.’ Winkelmann nije želeo da otkrije ime kupca.

bugatti la voiture noire

Početkom maja 2019. mnogi mediji su pisali da je upravo igrač italijanskog Juventusa budući vlasnik najskupljeg automobila, vrednog 16,7 miliona evra, jedinog proizvedenog primerka na svetu.

bugatti la voiture noire

Ovaj Bugatti je tehnički gledano vozilo o kojem se može govoriti samo u superlativima: W16-cilindrični motor zapremine osam litara razvija 1500 KS (1103 kW) i 1600 Nm najvećeg obrtnog momenta. Šest izduvnih cevi svedoči o njegovoj neverovatnoj snazi i takođe su počast njegovom motoru sa 16 cilindara. Krajnja brzina mu je 420 km/h!

Prvobitno se pretpostavljalo da je bivši Volkswagenov šef Ferdinand Pih kupac najskupljeg Bugattija, ali tada su počele priče da je u pitanju svetska fudbalska zvezda Kristijano Ronaldo. Nakon jasnog poricanja Bugattijevog šefa pitanje kupca je ponovo potpuno otvoreno.

Izvor: Tportal.hr

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply