02/03/2024 11:25:04 PM
NASLOVNA / VESTI / U Volkswagenu priznali ko im je najveći rival

U Volkswagenu priznali ko im je najveći rival

Volkswagen-rival-1

U Volkswagenu su svesni da novi trendovi donose novi odnos snaga, a na scenu su stigli i neki novi igrači.

Tako nemački gigant svoje rivale više ne vidi u Toyoti s kojom se poslednjih godina borio za status najtiražnijeg proizvođača, ali ni u Hyundaiju, korejskoj marki koja je poslednjih godina ostvarila ogroman napredak u globalnom pogledu. Budući rival “narodnih kola” trebalo bi naime da bude Tesla.

“U starom svetu bili su to Toyota, Hyundai i francuske marke. U novom svetu je to Tesla. Tesla spada u rivale koji imaju mogućnosti kakvima mi trenutno ne raspolažemo”, rekao je Herbert Diess, šef Volkswagena, za Auto News.

Diess pritom kao najveću prednost Tesle ističe što mu pola inženjera spada u red softverskih eksperata, ali je siguran da će pratiti korak. “To pokazuje da se moramo popraviti, a mi to možemo. Namerno se upoređujemo s Teslom. Naš cilj je da ih svojim mogućnostima, ne samo dostignemo, već i prestignemo”, izjavio je Diess.

Nema sumnje, Volkswagen je nakon neslavnog okončanja TDI epohe preusmerio snage na razvoj električnih pogona. Prošle godine je najavljena I.D. serija s pet električnih modela. Jedan od njih je na renderu, i to Volkswagen CUVe (Coupé Utility Vehicle), sa autonomijom do 600 km, verovatno za 2019. ili 2020. godinu.

VW želi da ponovi uspeh prve generacije Golfa, ali i da bude prvi proizvođač koji će proizvesti više od milion električnih automobila.

Izvor: Index.hr

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply