20/04/2024 12:07:30 AM
NASLOVNA / VESTI / Rolls-Royce: Bentley Bentayga je samo dobro kamuflirani Audi Q7

Rolls-Royce: Bentley Bentayga je samo dobro kamuflirani Audi Q7

Bentley-Bentayga-1

Prvi čovek Rolls-Roycea Torsten Mueller-Oetvoes otkrio je nove detalje o SUV projektu Cullinan i usput se, bez pardona, osvrnuo na Bentley i njihov SUV Bentayga.

Rolls-Royce bi svoj prvi SUV u produkcijskoj formi trebalo da predstavi za godinu dana, a prvi čovek britanske automobilske kompanije koja je pod okriljem BMW-a potvrdio je da će Cullinan (naziv još uvek nije zvanično potvrđen) biti zasnovan na novoj platformi na kojoj je RR prošlog meseca predstavio Phantom osme generacije.

“Bez obzira na oblik i namenu automobila, Rolls-Royce će uvek sačuvati ekskluzivitet, a razvoj svakog novog modela počinje isključivo belim listom papira. Do sada nismo, niti ćemo koristiti postojeće platforme koje se masovno koriste i u slučaju drugih modela, jer Rolls-Royce onda ne bi bio to što jeste”, rekao je Mueller-Oetvoes.

U zanimljivom osvrtu na konkurentski SUV koji proizvodi Bentley, Mueller-Oetvoes kaže: “Bentayga nikada neće imati ekskluzivitet Rolls-Royce-a, jer je samo dobro kamuflirani Audi Q7 na čijoj je platformi i nastao, a na istoj će platformi Volkwagen uskoro ponuditi i novi Touareg. Masovnost i ekskluzivitet jednostavno ne idu zajedno”.

Ostaje nam da sačekamo i vidimo da li će biti zajedničkih elemenata između Cullinana i BMW-ovog najvećeg SUV-a X7 koji će, takođe, biti predstavljen naredne godine.

Izvor: Klix.ba

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply