NASLOVNA / VESTI / Robotizovan parking na Dizeldorfskom Aerodromu

Robotizovan parking na Dizeldorfskom Aerodromu

Da se ne bi vi mučili sa parkiranjem na Dizeldorfskom i na još nekim aerodromima za vas to odrađuje Robot.

 

 

Ukoliko vam je dosta mučenja oko parkiranja, brige da li ste za 2cm zgazili belu liniju pa vas po povratku do svog auto čeka rasprava sa parking serviserom, briga o tome kada vam ističe parking i da li će neki bahati ili nespretni vozač ogrebati vašeg ljubimca evo rešenja za sve te probleme.
U pitanju robot koji umesto vas, potpuno automatski sigurno i bezbedno parkira vaš automobil. Ovaj izum su osmislili nemački inžinjeri, a za sada se primenjuje samo na aerodromima mada je najavljeno da će se uskoro krenuti sa širom primenom i povećanjem kapaciteta za oko 60 procenata.

 

Za nadoknadu od nekih 30 evra ova automatka “viljuška”, koja je dobila nadimak “Rej”, nežno podigne vaš automobil i odnese ga na jedno od parking mesta. Na vozaču je samo da zaustavi svoje vozilo ispred lasera koji ga skenira i proceni njegove gabarite, i prema tome mu odredi poziciju na parkingu.

 

Prednosti ovog sistema su što nikada ne zaboravlja gde je parkirao, ne gubi živce pa nema sitnih grešaka koje znaju da nas koštaju novog fara a ne treba pominjati da je na ovakav parking zabranjen ulazak svakom čiji automobil nije u istom. Naravno da je ceo objekat pod video nadzorom a postoji i 3D mapa za sve koje zanima gde je to tačno njihov automobil.

izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply