NASLOVNA / VESTI / Robert De Niro kao Enco Ferari u novom filmu

Robert De Niro kao Enco Ferari u novom filmu

DENIRO

Uskoro počinje snimanje filma o najpoznatijem osnivaču jednog auto sportskog brenda – Enzo Ferrari-a. Naslovnu ulogu u igranom filmu o životu osnivača kompanije Ferrari tumačiće Robert De Niro. Film bi u bioskope trebalo da stigne 2016. godine, a kao mogući režiser, spominje se Klint Istvud.

Enzo Ferrari

Američki glumac izjavio je u intervjuu za italijanski Mesađero da će u svom sledećem filmu tumačiti lik legendarnog Enza Ferarija. Naslovljena jednostavno – “Ferrari”, filmska priča prati život osnivača čuvene automobilske marke od četrdesetih do osamdesetih godina 20. veka.

“Velika je čast i zadovoljstvo što ću glumiti jednu izuzetnu ličnost, koja je kroz različite istorijske periode i društvene okolnosti, u vreme fašizma, tokom rata, ali i u miru, toliko uticala na automobilsku industriju”, rekao je De Niro. Priča prati poslovne uspone i padove, ali i životne tragedija Enza Ferarija, kao što je smrt njegovog sina, Dina, koji je umro 1956. kada je imao samo 24 godine.

ilm će biti realizovan u Italiju, u produkciji Triworld Cinema, u saradnji sa De Nirovom produkcijskom kućom Tribeca Enterprises. Spekuliše se da bi kao režiser mogao da bude potpisan Klint Istvud, koji je navodno veoma zaisteresovan za ovaj projekat.

Jedna od najznačajnijih ličnosti iz sveta automobilske industrije i auto-moto sporta 20. veka, Enco Ferari, rođen je u Modeni 1898. godine. Kompaniju koja i danas nosi njegovo ime osnovao je 1947. godine. Umro je 1988, u 90-toj godini, u gradiću Maranelo, koji je u svetu najpoznatiji upravo kao dom “Ferarija”.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …