NASLOVNA / VESTI / Republika Srpska zabeležila rast prodaje novih automobila

Republika Srpska zabeležila rast prodaje novih automobila

Tomic_otvorenje_01

Po svemu sudeći prodaja novih automobila u Republisci Srpskoj ove godine je i više nego dolična, a u auto salonima kažu da najviše kupaca imaju za najskuplje automobile. Tržište automobila u Srpskoj polako se oporavlja posle dugogodišnje stagnacije izazvane globalnom ekonomskom krizom.

 

U Auto centru „Tomić“ u Banjaluci rekli su da su zadovoljni prodajom automobila, koja je na prošlogodišnjem nivou. Interesantno je da kupci najviše traže automobile više klase, koji koštaju od 70.000 do 110.000 maraka. U našem centru najviše se prodaju automobili marke BMW i to iz serije „5″ i „X3″ – istakli su u Auto centru „Tomić“.

 

Slična situacija je i u ostalim auto-kućama. U banjalučkom „C-autu“ kažu da za prodaju automobila nema krize. Prodaja automobila ide dosta dobro. U višoj klasi ima kupaca koji uzimaju automobile do 60.000 maraka, a veliki broj je i onih koji se odlučuju da pazare vozila koja koštaju između 20.000 i 30.000 maraka – rekli su u „C-autu“.

 

U auto-kući „Jajčević“, čiji su adut četvorotočkaši iz porodice „Mercedes“, ističu da njihove mušterije najviše traže najskuplje automobile. Lakše nam je da prodamo one skuplje automobile nego one sa prosečnom cenom – izjavili su u ovoj auto-kući.

 

Najskuplji automobil koji su ove godine prodali bio je „mercedes S klase“ koji košta 210.000 maraka. Ekonomski analitičar Zoran Pavlović kaže da nije čudno što bolje ide prodaja skupljih automobila, jer se kupci koji nemaju mnogo novca odlučuju za jeftinije polovne automobile.

 

Interesovanje za vozila koja su u cenovnoj kategoriji do 20.000 maraka obično je u padu, dok sa druge strane nove i skuplje automobile kupuju ljudi koji imaju novca – kaže Pavlović.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply