NASLOVNA / KONCEPTI / Renault obezbeđuje motore za električni Smart

Renault obezbeđuje motore za električni Smart

Smart Electric Drive prethodne generacije prestao je da se proizvodi krajem avgusta. Naslednik stiže 2016. a novi model dobijaće pogon od električnog motora kojeg izrađuje Renault. Motor je isti kao onaj koji se proizvodi u fabrici u Kleonu, na severu Francuske i koji se ugrađuje u električni model Renault Zoe, navedeno je u zajedničkom saopštenju Daimlera i grupe Renault Nissan. Specifikacije ovog elektromotora nisu objavljene, ali poznato je da u modelu Zoe on razvija 89 ks i 220 Nm.

smart_fortwo_electric_drive_1gen_1

Prethodni električni Smart pogonjen je elektromotorom koji proizvodi 74 ks i 130 Nm. Motor se napaja iz litijum-jonskih baterija od 17, 6 kWh. Ovaj automobil može da razvije 125 km/h, a u kombinovanom režimu vožnje sa jednim punjenjem baterija prelazi u proseku 110 km. Stari električni Smart koristi se u evropskom programu iznajmljivanja i deljenja automobila Car2Go, a samo u Holandiji korisnicima je na raspolaganju oko 300 vozila.

smart_fortwo_electric_drive_1gen_2

Baterije za novi električni Smart, koji će biti u prodaji od kraja 2016. godine u verzijama sa dva i četiri putnika, proizvodiće ogranak nemačkog Daimlera – DA u gradu Kamencu u Saksoniji.

PROČITAJ I OVO!

Da li je ralno da Michael Schumacher ovako izgleda sa 50 godina?

Mihael Šumaher je pre nešto više od pet godina – 29. decembra 2013. doživeo stravičnu …

Leave a Reply