NASLOVNA / HOT / Unapred rasprodat ABT Audi RS6-R

Unapred rasprodat ABT Audi RS6-R

ABT je na sebi svojstven način napravio omaž “audiju RS6”, napravivši samo 25 tjuniranih primeraka aktuelne serije, čiji se naslednik očekuje krajem godine. Jedan od automobila koji nesumnjivo izaziva divljenje većine ljubitelja automobila je “audi RS6”. Naizgled porodična limuzina, a u srcu super-auto. Sa svojih fabričkih 560 “konja” staje na crtu mnogim čuvenim imenima među najbržim automobilima sveta.

ABT Audi RS6-R

Kada se na njemu nađe potpis tjunerske kuće ABT, poštovanje postaje još veće. Već duži niz decenija ABT više nego uspešno tjunira “audije”. Vrhunac rada je svakako “audi RS6 avant”, o kome smo više puta pisali. Kompanija ABT, kao jedan od najznačajnijih tjunera Audijevih modela, poslala je sopštenje da je napravljeno poslednjih 25 primeraka aktuelne geracije “audija RS6 avant”. Snaga 4,0 TFSI V8 motora je pojačana sa fabričkih 560 na 730 KS, a maksimalni obrtni moment sa 700 na 920 njutn-metara. Još zanimljivije je to da su svi primerci ove ograničene serije odmah rasprodati. ABT navodi da je ovo poslednja serija tjuniranih “RS6” zbog toga što je novi model “A6” predviđen za sledeću godinu.

ABT Audi RS6-R-2

Premijera bi trebalo da bude održana na jesen na Salonu automobilau Frankfurtu, a prvi primerci bi mogli da stignu do svojih vlasnika početkom 2018. godine. S obzirom na dosadašnji raspored i dinamiku predstavljanja novih modela, novi “RS6” se neće pojaviti pre 2019. godine, a samim tim neće biti ni ozbiljnog materijala za tjuniranje.

ABT Audi RS6-R-3

Među detaljima tjuning kompleta izdvajamo felne prečnika 22 inča sa gumama dimenzije 295/25 ZR22, elemente ogibljenja sa podešavanjem odstojanja od tla, a tu su i brojni detalji od ugljenih vlakana, kao i obavezan vez na sedištima sa logoom ABT.

Izvor: Magazinauto.com

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply