15/08/2020 10:06:38 PM
NASLOVNA / VESTI / Range Rover Sport SVR postavio novi rekord na Ringu za SUV-ove

Range Rover Sport SVR postavio novi rekord na Ringu za SUV-ove

Range Rover Sport SVR uspeo je da napravi veoma impresivno vreme za jedno SUV vozilo na poznatoj nemačkoj stazi. Naime, vreme od 8 minuta i 14 sekundu za koliko je Sport SVT prešao Ring, je i više nego impresivno, ako se zna da je drugoplasirani, takođe iz Rover familije, prešao istu rutu za 8 minuta i 55 sekundi 2009te godine, što je za 41 sekundu bolji rezultat.

 

svr-ring

Naravno ove vreme ne može da se meri vremenima jednog Nissana GT-R ili Lamboa Huracan-a, međutim kako god da se okrene ovo je impresivan rezultat za jedno ogromno vozilo čiji rezultat je za 3 sekunde bolji od recimo jednog Renaultsport Mégane R26.R.

 

 

Range Rover Sport SVR će se u prodaji naći tokom 2015. godine, a radi se o najsnažnijem Land Roverovom serijskom modelu ikada, budući da ga pokreće 5,0 litarski V8 motor sa kompresorom i 405 kW/550KS.

 

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

2 KOMENTARI

  1. Ovo je čisto stvar prestiža i ničeg više. Jer ako neko želi visoke performanse ne razmatra SUV-ove… Jer auti pružaju bolje performanse za manje para.

    A možete li zamisliti reklamu Ferrarija da se hvali da je Ferrari FF superauto sa najvećim gepekom (što mislim da i jeste, ali se ne hvali na sva usta)?

  2. Kako god odlična je priča za PR 🙂 i verujem da je nekome bitno, a da nije bitno ne bi se i Nissan ložio sad da obori ovaj rekod – totalna glupost, ai totalna.

Leave a Reply