NASLOVNA / VESTI / Putin testirao limuzinu iz projekta Kortež

Putin testirao limuzinu iz projekta Kortež

Kortež-1

Šef ruske države Vladimir Putin testirao je nedavno predstavljenu limuzinu predviđenu za visoke državne funkcionere koja je razvijena u sklopu domaćeg projekta „Kortež“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin upoznao se sa novom limuzinom koja se razvija u okviru projekta Kortež, a namenjena je za prevoz najviših državnih funcionera. Ovo je listu Izvestiя rekao ministar industrije i trgovine Denis Manturov. Predsednik je zadovoljan, kako je ministar rekao, radom domaćih konstruktora.

Šef ruske države testirao je „prototip A“, upravo onu partiju automobila koju treba da dobije Federalna služba obezbeđenja do kraja 2017. godine.

Vladimir Putin je već upoznat sa projektom, video je njegove različite faze. „Prototipom A“ se čak vozio, „prototip B“ nismo stigli da pokažemo, rekao je ministar industrije i trgovine.

Projekat Kortež realizuje se po nalogu predsednika RF od 2012. godine. Projekat predviđa stvaranje linije automobila luksuzne klase, limuzina, sedana, terenaca i minivena, za prevoz najvših državnih funkcionera.

Automobili će se pojaviti na inauguraciji predsednika koja će biti održana posle izbora za šefa države 2018. godine. U razvoju projekta učestvovao je Centralni naučno-istraživački automobilski i auto-moto institut (NAMI). Na njegovoj platformi moći će da se proizvede do 300 vozila godišnje. Planirano je da automobili namenjeni visokim zvaničnicima u budućosti postanu dostupni i za građane, pa će serijska proizvodnja biti pokrenuta 2018.-2019. godine. Prošle godine za realizaciju projekta bilo je izdvojeno 3,7 milijardi rubalja.

Izvor: Ruska reč

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply