19/04/2024 10:46:52 PM
NASLOVNA / VESTI / Punjenje baterija BMW-a i3 uz pomoću Honde

Punjenje baterija BMW-a i3 uz pomoću Honde

bmw i3 g

Električni automobili uzimaju maha, tj. bar se tako čini prateći medije proteklih godinu dana. Međutim koje su u suštini najveće mane tih automobila? Generalno skupe baterije i njihova zamena mogu da budu izrazito skupe, iako je za sad najveća mana ovih automobila mali broj stanica za punjenje.

BMW i3 je električni automobil koji se nudi u dve verzije – sa elektromotorom i elektromotorom sa dvocilindričnim benzincem za produženje autonomije.

Naravno, isključivo električna verzija je jeftinija pa tako u Nemačkoj košta 34.950 evra, odnosno 5.000 evra manje od ‘hibridne’ verzije. Ali električna verzija ima i jednu veliku manu; ako vam nestane struje tamo gde automobil ne možete priključiti na izvor električne energije – loše vam se piše.

Ali da postoji rešenje dokazala je ekipa iz Gadget Reviewa. Oni su za punjenje praznih baterija iskoristili dobar stari generator. Hondin, da stvar bude zabavnija. Koliko je ovakva metoda efikasna? Ne mnogo, ali može biti važno za to da li ćete uspeti da se do prve utičnice dovezete vlastitim snagama ili ćete upomoć morati da pozovete šlep službu.

Momci su za pola sata punjenja uspeli da povećaju autonomiju za 6,5 km, a pokušali bi čak i da pune baterije u vožnji da im je sistem to omogućio i da nije bilo pretnje gušenjem ugljen monoksidom.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply