NASLOVNA / HOT / Prva Renault fabrika u Kini krenula sa radom

Prva Renault fabrika u Kini krenula sa radom

Francuski proizvođač automobila Renault otvorio je danas svoju prvu fabriku u Kini, vrednu 1,2 milijarde dolara, u okviru nastojanja da iskoristi benefite najvećeg svetskog tržišta automobila. Izgradnja Renaultove fabrike u gradu Vuhan, automobilskom centru kineske pokrajine Hubej, odvijala se u saradnji sa kineskom automobilskom kompanijom Dongfeng, a planiran je početni proizvodni kapacitet od 150.000 vozila godišnje, pRenaultsi agencija Frans pres.

Ovo je mogući izgled Renault Megane GrandTour

Ukupna prodaja automobila u Kini je prošle godine porasla po najnižoj stopi u poslednje tri godine, pošto su usporavanje kineske privrede i kriza na berzama „nagrizli“ tražnju. „Međutim, Kina ostaje ključni pokretač rasta globalne automobilske industrije“, izjavio je generalni direktor Renaulta, Karlos Gon, na ceremoniji otvaranja fabrike, i dodao da je ova fabrika samo „prvi veći korak“ u razvoju zajedničkog preduzeća Dongfenga i Renaulta.

Renault istakao Sandero RS u novom videu

Renault je prošle godine prodao skromnih 15.850 automobila u Kini, za 50 odsto manje nego u 2014. godini, zbog čega je njegov tržišni udeo pao na ispod 0,1 odsto. Gon, pak, tvrdi da je Kina „ključni deo strateškog plana Renaulta“, čiji je cilj udeo na tržištu od 3,5 odsto. Renault i Dongfeng su, kako navodi Frans pres, investirali u fabriku 1,2 milijarde dolara, koja je donela otvaranje 2.000 novih radnih mesta.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply