NASLOVNA / VESTI / Na Tesla S modelu proglašena totalna šteta za ovo?

Na Tesla S modelu proglašena totalna šteta za ovo?

tesla steta

Da li je moguće da popravka lakšeg oštećenja na vozilu kao što je Tesla Model S može da izađe čitavih 30.000 dolara, te da na kraju, osiguravajuća kuća proglasi “otpis” jer im je neisplativo da finansiraju popravku!?

Iako su električni automobili sve prisutniji na ulicama razvijenih država, a ponekog možemo videti i na srpskim putevima, izgleda da veliki problem još uvek predstavlja sama eksploatacija, tačnije, nepredviđene situacije kao što su udesi, odnosno popravke takvih vozila.

Iz Amerike nam stiže informacija baš o jednom takvom slučaju, kada se vlasnik Tesla Model S 85, nakon oštećenja zadnjeg levog blatobrana, levih putničkih vrata, probušene „gume“ i oštećene „felne“, suočio sa „otpisom“ vozila, odnosno proglašenom totalnom štetom!

Ako se pitate kako, pa, kada je vlasnik ostavio svoje vozilo u ovlašćenom Tesla servisu (limarijskoj radionici), izvršena je procena (cena delova i radnih sati), pa poslata osiguravajućoj kući Ameriprise, da bi dan posle stigla odluka od strane Ameriprise o proglašenju totalne štete!

Naime, u osiguravajućoj kući su procenili da je popravka od ukupno 30.000 dolara plus porez (10.000 dolara za delove i neverovatnih 20.000 dolara za „ruke“!) neisplativa i neprihvatljiva, pa su radije proglasili „otpis“ vozila. Ako se pitate odakle ta astronomska cifra za popravku, priznajemo da smo i mi začuđeni, uprkos činjenici da je Tesla zaista prilično „egzotičan“ i da nema puno sertifikovanih servisa za njega, čak ni u SAD.

Po nekima, moguće je da je prilikom udesa, došlo i do većih, strukturalnih oštećenja podvozja, a popravka aluminijumskih konstrukcija nije nimalo jeftina. No, u celoj priči verovatno dosta ima i do same osiguravajuće kuće, koja baš nema najbolju reputaciju. U svakom slučaju, još jednom se pokazalo da je jedna priča kupiti sofisticiran, luksuzni automobil, a sasvim druga održavati ga, čak i u zemljama koje su vodeće kada je reč o ekonomiji.

Izvor: Topspeed.telegraf.rs

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply