02/03/2024 11:50:34 PM
NASLOVNA / VESTI / Produženi Volkswagen ID.Buzz premijerno 2. juna

Produženi Volkswagen ID.Buzz premijerno 2. juna

vw id buz lwb

Volkswagen je još ranije najavio novu verziju električnog ID.Buzza sa dužim međuosovinskim rastojanjem i tri reda sedišta, a u najnovijem saopštenju je potvrdio da će premijeru tog vozila održati 2. juna.

Ta varijanta će po ranijim najavama biti oko 25 cm duža od modela sa standardnim međuosovinskim rastojanjem i nudiće sedam sedišta sa uklonjivim zadnjim sedištima.

Sem toga, 2. jun će biti proglašen za međunarodni Volkswagen Bus Day, praznik koji je stvoren za proslavu Type 2 modela, kao i za otkoivanje njegovog duhovnog naslednika.

Iako je verzija sa kratkim međuosovinskim rastojanjem ID. Buzz već neko vreme u prodaji u Evropi, Amerikanci će morati da sačekaju do 2024. To je zato što će Volkswagen na tom tržištu prodavati samo verziju sa dužim međuosovinskim rastojanjem i tri reda sedišta.

Da bi obeležio lansiranje nove verzije ID. Buzza, Volkswagen će biti domaćin globalnog događaja u Hantington Biču u Kaliforniji.

Aktuelni model ima bateriju od 82 kWh i domet od 423 km sa jednim punjenjem. Sa više prostora za baterije, očekuje se da će obe ove brojke porasti sa verzijom sa dugim međuosovinskim rastojanjem.

Volkswagen je takođe nagovestio da bi novi model mogao da dobije više snage od postojećeg modela, koji ima 150 kW/204 KS i 310 Nm obrtnog momenta

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

PROČITAJ I OVO!

kineska g klasa mercedes

Kineska G klasa košta 6000 evra

Sviđa vam se otmeni Mercedes G klase, ali nemate 166.000 evra za ispunjenje sna? Ne …

Leave a Reply