15/07/2020 12:52:27 AM
NASLOVNA / VESTI / Prodavac idiot potrošio kaparu kupca za Maserati

Prodavac idiot potrošio kaparu kupca za Maserati

maserati

 

Nismo sigurni kako drugačije početi ovu rečenicu, a ne pozvati se na to da na ovom svetu ima veliki broj onih za koje treba menjati zakone iz korena. Naime, mnogi kažu da je kocka najgori porok, i čini nam se da nisu daleko od istine. Pitate se kakve veze kocka ima sa automobilima?

 

Bivši prodavac Maseratija u Singapuru nije naučio lekciju kada treba odustati. Čovek je osuđen na 33 meseca zatvora zbog toga što je prokockao depozit kupca u vrednosti od 280.000 američkih dolara.

 

Alan Tan Buan Juen je prodavao Maserati 2011. Kupcu je rekao da je potrebno šest meseci za isporuku, i da je cena 522.000 američkih dolara. Cena vam se verovatno čini previsokom, ali automobili su u Singapuru neverovatno skupi zbog ogromnih poreza da bi se ograničila prodaja zbog neizdrživih saobraćajnih gužvi. Primera radi, Toyota Prius tamo košta 154.000 američkih dolara.

 

Uglavnom, Juan je zatražio od kupca kaparu od 120.400 dolara, ali umesto da je novac preneo na račun firme, on ga je stavio na svoj sopstveni. Kupac to nije primetio i u narednih nekoliko meseci je prodavac dobio dodatnih 160.400 američkih dolara. Naravno, u laži su kratke noge. Kada se kupac nekoliko meseci kasnije zainteresovao za svoj Maserati, Juen je priznao da je prokockao novac. Sudija je bio prilično milostiv, jer je maksimalna zaprećena kazna za to delo 15 godina zatvora plus globa. Sa ispod tri godine zatvora, Juan je dobro prošao.

 

 

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply