15/08/2018 10:12:51 PM
NASLOVNA / VESTI / Priča o “OLDSMOBILE 442” sportskom oldtajmeru

Priča o “OLDSMOBILE 442” sportskom oldtajmeru

Jedna od najpopularnijih američkih automobilskih “ikona”, Oldsmobile 442, u poseti Jay Lenoovoj “garaži”…

 

fn-oldsmobile-442

Američka kompanija Oldsmobile, koju je General Motors, nažalost, ugasio 2004. godine, nekada je bila veoma uspešan brend sa izuzetno popularnim modelima u svojoj ponudi. Šta više, sve do pomenute godine, Oldsmobile je ujedno bio i najstariji američki proizvođač automobila, i jedan od najstarijih u svetu. No, čak i nakon „smrti“, neki od modela ove kompanije i dalje su prave „ikone“, što dokazuje i ovaj 442 iz 1969. godine, u vlasništvu gitariste Paul Jackson Jr. inače dobrog prijatelja popularnog Jay Lenoa, gde je i nastao ovaj video.

 

Ovaj primerak 442-ke je modifikovan, te umesto originalnog, poseduje Big Block Chevy motor od 598 kubnih inča, tj. neverovatnih 9,8 litara zapremine! Prema rečima samog Jacksona, oslobađa oko 750 „konja“ i 1015 Nm obrtnog momenta! Uživajte u ovom jedinstvenom primerku!

 

 

Izvor

Autor: Marko Vezmar

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog …

Leave a Reply