NASLOVNA / VESTI / Prestaje proizvodnja Peugeot RCZ-a

Prestaje proizvodnja Peugeot RCZ-a

Peugeot-RCZ-0

Rival Audi TT-a, francuski Peugeot RCZ po svemu sudeći neće dočekati naslednika, saopštio je CEO Peugeot-Citroena Carlos Tavares.

„Naš će proizvoditi sportske modele, i u narednom periodu imaćemo ih u velikom broju. RCZ ćemo prodavati još neko vreme“ – rekao je Carlos Tavares. Carlos nije izneo dodatne informacije na temu, međutim ukidanje RCZ-a po svemu sudeći ima veze sa lošom prodajom i visokom cenom.

Bilo kako bilo ova odluka neće poremetiti učešće Peugeota i Citroena u trkama. Isto tako Citroenov DS brend se odvaja u zasebnu celinu, te shodno tome možemo upravo preko tog brenda da očekujemo više sportskih modela. Budućnost je ispred nas, te se nadamo da će baj ovaj francuski gigant ipak da nam priredi neko iznenađenje o kome ćete moći da čitate uskoro na Auto Republici.

Autor: Marko Vezmar

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog …

Jedan komentar

  1. Bio sam zapanjen kad sam dobio pomenutu vest. Bas steta. 🙁

Leave a Reply