NASLOVNA / KONCEPTI / Predstavljen dugo čekani VW Golf GTE sport koncept sa 395KS

Predstavljen dugo čekani VW Golf GTE sport koncept sa 395KS

Golf-GTE-2

Nešto, ranije VW je najavljivao “GTI klabsport” koji će se pojaviti i na tržištu, a nemački gigant je krišom spremio i “Golf GTE sport” koncept koji prikazuje budući pravac u kome će ići rad na “golfovima” visokih performansi.

Golf-GTE

Kao što mu i ime kaže, “golf GTE sport” je plag-in hibrid, a u njegovoj izgradnji su u velikoj meri korišćena ugljenična vlakna. Ispod haube se nalazi 1.6-litarski četvorocilindrični reli motor iz “polo R WRC” modela uparen sa dva električna agregata za ukupnu snagu sistema od 395KS i 670Nm.

Golf-GTE-3

Folksvagen procenjuje da će automobil do stotke ubrzavati za 4.3 sekunde uz maksimalnu brzinu od 280km/h. Na isključivo električni pogon, automobil će moći da pređe oko 50km sa punom baterijom, a u kombinovanom režimu će mu potrošnja iznositi 2.4L/100km.

Golf-GTE-4

U kabinu se ulazi kroz tzv. lambo-vrata koja smo već mogli da upoznamo na Folksvagenovom “XL1” modelu, a u unutrašnjosti su dva odvojena sedišta sačinjena od ugljeničnih vlakana i mikrofibera, dok insturment tablom dominiraju tri transparentna displeja.

Golf-GTE-5

Golf-GTE-6

Golf-GTE-7

Golf-GTE-8

Golf-GTE-9

Golf-GTE-10

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …