NASLOVNA / VESTI / Predsednik Mitsubishi Motorsa podneo ostavku

Predsednik Mitsubishi Motorsa podneo ostavku

Test:MitsubishiOutlander

Kako prenosi Tanjug, predsednik automobilske kompanije Micubiši motors Tecuro Akjava podneo je ostavku, nakon otkrivanja skandala oko nameštanja nivoa izduvnih gasova.

“Predsednik Micubišija Tecuro Ajkava je ponudio ostavku na svoju poziciju od 24. juna, jer je kompanija prouzrokovala ozbiljne probleme klijentima i akcionarima”, navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi agencija Frans pres. Ova vest stiže nakon što je Micubiši uleteo u veliku krizu posle priznanja da je godinama varao na testovima o ekonomičnosti potrošnje goriva svojih automobila, prenosi AFP.

Kompanija je i sama prošlog meseca priznala da je manipulisanje na testiranjima korišćeno godinama, i da su se time služili neimenovani zaposleni, kako bi neke od automobila prikazali efikasnijim u pogledu potrošnje goriva nego što jesu u stvarnosti. Micubiši je do sada potvrdio da su u ovaj skandal uključena četiri modela i više od 600.000 vozila, pri čemu su svi prodati u Japanu, upozorivši da će taj broj verovatno rasti.

Nakon što su akcije Micubiši motorsa izgubile više od polovinu vrednosti, kontrolni paket te kompanije preuzeo je komšijski Nisan.

Izvor: Tanjug.rs / B92.net

PROČITAJ I OVO!

Da li je ralno da Michael Schumacher ovako izgleda sa 50 godina?

Mihael Šumaher je pre nešto više od pet godina – 29. decembra 2013. doživeo stravičnu …

Leave a Reply