NASLOVNA / VESTI / Predsednik AMSS izabran za člana UO FIA Regije 1

Predsednik AMSS izabran za člana UO FIA Regije 1

AMSS-1

Mirko Butulija, predsednik Auto-moto saveza Srbije, izabran je za člana Upravnog odbora na zasedanju Skupštine FIA Regije 1, održanom u Brižu, u Belgiji. Ovo je prvi put da je za člana Upravnog odbora izabran jedan predstavnik sa Balkana.

FIA Regija 1 jedna je od četiri regije koje čine Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA), koja obuhvatajući nacionalne automobilske organizacije iz zemalja Evrope, Afrike i Bliskog istoka ujedno čini i najveću regiju ove federacije.

Mirko Butulija ušao je u Upravni odbor zahvaljujući glasovima 75 odsto klubova članica FIA Regije 1 i time postao njen prvi predstavnik sa ovih prostora.

AMSS je član Međunarodne automobilske federacije (FIA) od 1926. godine, a zahvaljujući veoma uspešnoj međusobnoj saradnji, naša zemlja ima zavidan ugled u svetu. U saradnji sa FIA, Auto-moto savez Srbije posvećuje svu pažnju zastupanju prava automobilskih organizacija i korisnika motornih vozila, promoviše interese motorizovanih putnika i zalaže se za promociju auto moto sporta u zemlji i regionu.

PROČITAJ I OVO!

Da li je ralno da Michael Schumacher ovako izgleda sa 50 godina?

Mihael Šumaher je pre nešto više od pet godina – 29. decembra 2013. doživeo stravičnu …

Leave a Reply