NASLOVNA / HOT / Poznati detalji za Volvo S90

Poznati detalji za Volvo S90

Nakon mnogo procurelih slika igračaka ovog modela, Volvo S90 je konačno objavljen i zvanično uz sve prateće detalje. Dosta toga se već znalo, posebno u pogledu dizajna. Prednji deo Volvoa S90 je dizajniran po ugledu na dva konceptna automobila kompanije Volvo – Concept Coupe i Concept Estate. Specifična maska hladnjaka i farovi sa takozvanim “Torovim čekićem” – LED dnevnim svetlima u obliku slova T, prvi put su viđeni na pomenutim konceptima, a zatim i na serijskom SUV modelu XC90 druge generacije. Pozadi se takođe primećuju stilski detalji koji su tipični za Volvo Concept Coupe, pre svega stop svetla u obliku slova C. Volvo S90 siluetom više podseća na moderne luksuzne kupe limuzine nego na klasični sedan što se uklapa u dizajnersku ideju da automobil ima naglašenu sportsku pojavu.

volvo s  galerija zvanicno

Novi Volvo modeli će u ponudi imati četvorocilindrične Drive-E benzinske i dizel motore, a biće napravljeni na novoj SPA (Scalable Product Architecture) platformi. Volvo 90 je predviđen kao konkurencija nemačkim preimum modelima, a govorimo naravno o Audiju A6, BMW-u Serije 5 i Mercedesu E klase. Volvo S90 kao aduit ima prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima uz bogatijom opremom, a finska kompanija akcenat baca na specijalne bezbednosne sisteme koje niko drugi nema u ponudi.

volvo s  galerija zvanicno

Kupcima će biti dostupna i plug-in hybrid verzija koja će samo na elektropogon moći da pređe oko 40 kilometara. Taj model će na zadnjem kraju nositi logo “T8 Twin Engine”, a kombinovaće 2.0 litarski četvorocilindrični benzinac i elektromotor. Ostali motori koji će se naći u gami Volvoa S90 su 2.0 litarski benzinci od 250KS do 320KS i dizelaši od 190KS do 225KS. Na kraju treba pomenuti i sisteme kao što su polu-autonomni Pilot Assist, kao i City Safety.

volvo s  galerija zvanicno d

Za kraj, cena trenutno nije poznata, ali se procenjuje na oko 40.000 EUR-a kada Volvo S90 stigne, krajem drugog kvartala 2016. godine u prodaju.

volvo s  galerija zvanicno

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply