18/08/2019 12:45:33 PM
NASLOVNA / VESTI / Povećana prodaja automobila u Evropi

Povećana prodaja automobila u Evropi

Broj novoregistrovanih automobila u Evropskoj uniji porastao je u junu deseti uzastopni mesec, pokazujući da se automobilski sektor oporavlja, navela je Asocijacija evropskih proizvođača automobila (ACEA).

 

evropa

Prodaja novih automobila uvećana je prošlog meseca 4,5 odsto na 1,2 miliona vozila, navodi ACEA, dodajući da je broj novih automobila ipak nizak i predstavlja najniži junski nivo od 2003, prenosi agencija Frans pres.

 

Najveća evropska privreda, Nemačka, jedino je veliko evropsko tržište koje je u junu zabeležilo pad prodaje od 1,9 odsto. Španija, koju je recesija pogodila teže u odnosu na većinu evropskih zemalja, evidentirala je prošlog meseca rast prodaje automobila od čak 23,9 odsto. U Italiji i Francuskoj prodaja je porasla 3,8 odnosno 2,5 odsto.

 

Tražnja novih automobila, jedno od ključnih merila zdravlja razvijenih ekonomija, porasla je u Evropi 6,5 odsto u prvih šest ovogodišnjih meseci.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Vozila na vodonikove gorive ćelije su prihvatljivija za klimu od električnih automobila na baterije

Gledajući celi životni ciklus, uključujući proizvodnju potrebnih materijala, vozilo na gorive ćelije ima bolji rezultat …

Leave a Reply