NASLOVNA / HOT / Poteškoće za Uber u Srbiji

Poteškoće za Uber u Srbiji

Aplikacija kompanije „Uber“ za organizaciju prevoza putnika ne može da bude dostupna u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Kako je navedeno, prošle nedelje održan je sastanak sa predstavnicima kompanije „Uber“, koji su tada informisani da zakonodavstvo Srbije ne dozvoljava da preduzetnik ili preduzeće obavljaju delatnost prevoza putnika, ako ne raspolažu odgovarajućim dozvolama. Stoga, prema važećim propisima, „Uber“ ne može da se registruje za obavljanje delatnosti na srpskom tržištu.

Kakva je perspektiva Ubera u Srbiji?

Iz kompanije su rekli da bi njihovu uslugu mogli da koriste isključivo profesionalni vozači koji već imaju odgovarajuće dozvole. Predstavnici ministarstva izneli su na sastanku načelni stav da su spremni da razmotre svaku inicijativu za uvođenje aplikacija za organizaciju prevoza putnika, vodeći računa o najboljem interesu korisnika sa aspekta bezbednosti saobraćaja i lične sigurnosti, navode u Ministarstvu.

Kakva je perspektiva Ubera u Srbiji?

Podsećanja radi, „Uber“ je u oktobru počeo sa radom u Zagrebu, uprkos velikim poteškoćama koje je imao da uspostavi svoju uslugu u glavnom gradu Hrvatske.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply