NASLOVNA / VESTI / Poslednji Top Gear sa Klarksonom

Poslednji Top Gear sa Klarksonom

U nedelju 28. juna na kanalu BBC 2 emitovana je posednja epizoda serijala Top Gear sa Klarksonom, Hamondom i Mejom. Emisija je sastavljena od neobjavljenog materijala koji je snimljen pre nego što je Džeremi Klarkson dobio otkaz zbog fizičkog napada na producenta a nakon emitovanja, on se izvinio gledaocima zbog načina na koji se sve završilo.

Top-Gear-3

Top Gear u starom sastavu oprostio se od svojih fanova 75-minutnim specijalom u kojem, ironično, Klarkson u jednom trenutku u svom stilu promrmlja kako mrzi da radi taj posao. Nekadašnja prva voditeljska zvezda emisije pojavljuje se isključivo u kadrovima snimljenim na terenu pre pomenutog incidenta i suspenzije, dok u najavnim scenama iz studija učestvuju samo preostala dva voditelja, Ričard Hamond i Džejms Mej.

Za razliku od standardnih epizoda, u oproštajnoj u studiju nije bilo publike. Klarksona je simbolično “zamenila” plastična replika slona kao aluzija na “prusustvo slona u prostoriji koga niko ne primećuje”, odnosno činjenicu da je glavni voditelj izostao, ali se svi prave da se emisija odvija normalno.

Nakon emitovanja poslednje epizode, koja je izazvala pomešane reakcije gledalaca na društvenim mrežama, Klarkson, Hamod i Mej zahvalili su se putem Twittera fanovima na podršci. Ponesen emocijama, Džeremi Klarkson izvinio se gledaocima zbog načina na koji je okončan njegov angažman u serijalu Top Gear.

“Hvala vam na podršci i ohrabrenju koje ste mi pružali svih ovih godina. Žao mi je što se sve ovako završilo.” Brojna publika koja ga je verno pratila tokom više od dve decenije rada u Top Gear-u sada ima izbor da nastavi da gleda serijal sa Krisom Evansom, koji je izabran za novog voditelja, ili da sačeka najavljeni automobilski šou program koji će Klarkson, Hamod i Mej snimati za neku drugu TV stanicu.

PROČITAJ I OVO!

Vozila na vodonikove gorive ćelije su prihvatljivija za klimu od električnih automobila na baterije

Gledajući celi životni ciklus, uključujući proizvodnju potrebnih materijala, vozilo na gorive ćelije ima bolji rezultat …