NASLOVNA / KONCEPTI / Posle 54 godine Borgward predstavio novi automobil

Posle 54 godine Borgward predstavio novi automobil

Borgward, nemački proizvođač automobila, koji je prestao sa radom 1961. godine, posle 54 godine predstaviće prvi novi model na sajmu automobila u Frankfurtu. Borgward je pored automobila izrađivao i kamione, autobuse, ali i razne vrste plovila, pa čak i helikoptere. Do prestanka sa radom, 1961, za 42 godine postojanja proizvedeno je preko milion automobila sa značkom ove marke.

borgward_novi_model_4

Borgward je najavio veliki povratak u martu, na ženevskom auto-salonu, a samo pola godine kasnije stiže i prvi savremeni automobil sa značkom ovog brenda. I dok je na štandu u Ženevi bio izložen jedan od najvažnijih modela iz istorije kompanije, Isabella Coupe, u Frankfurtu će publika moći da vidi moderan krosover, za sada nepoznatog imena.

borgward_novi_model_1

Proizvođač novi model opisuje kao “pristupačno premijum vozilo”, objavio je nekoliko fotografija kao najavu frankfurtske premijere. Na njima se vide detalji zadnjeg dela krosovera, kao i maskirani prototip tokom testiranja na Nirburgringu. Početak serijske proizvodnje planiran je za 2016. godinu, a kompanija velike nade polaže u kinesko tržište.

borgward_novi_model_2

borgward_novi_model_3

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …