NASLOVNA / KONCEPTI / Porše Cayman sa motorom od 4 cilinda snimljen na Ringu

Porše Cayman sa motorom od 4 cilinda snimljen na Ringu

Prototipovi Porsche Bokster-a i Cayman-a uslikani su na Ringu tokom testiranja, a po svemu sudeći u pitanju su modeli sa motorima u kojima kucaju 4 cilindra.

 

porsche-4-cilinrda

 

Poršeov šef Matthias Muller najavio u maju ove godine da će sledeću generaciju Porsche Bokster i Cayman-a pokretati motori sa četiri cilindra i sudeći po zvuku ovih protutipova na Ringu, reklo bi se da se radi upravo o modelima sa 4 cilindra.

 

 

Izvor blizak Poršeu, naveo je da se radi na tri različita motora sa četiri cilindra, počevši sa 1,6 od koga se očekuje da razvije 210 KS (156 kW), zatim 2,0 koji ostvaruje 286 KS (213 kV) i 399 Nm ( 295 lb-ft) , dok će model sa 2,5 motorom ostvarivati 360 KS ( 268 kV) i 470 Nm ( 347 lb-ft) . Gledajući u specifikacije ovih motora rekli bi da se radi o motorima iz TFSI familije, tj. VW grupe. Postavlja se pitanje da li će novi Boxter i Cayman imati VW motore uskoro?

 

Očekivan izlazak ovih modela rezervisan je za 2016-tu godinu.

 

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

2 KOMENTARI

  1. Sve Audijevi motori hehehehe.

  2. Naravno da jesu… Porsche već duže vreme nema ništa manje od 6 cilindara, ali eto došlo vreme, a Audi-jevi su odlični, pa što da ne… Naročito mislim da ima smisla 2,5TFSI/360ks petak iz TT-RS-a, koji je inače višestruko nagrađivan poslednjih godina.

Leave a Reply