NASLOVNA / VESTI / Ponovo ima posla: Fiat Kragujevac opet radi u tri smene

Ponovo ima posla: Fiat Kragujevac opet radi u tri smene

Radnici fabrike Fiat Chrysler grupacije u Kragujevcu vratiće se na posao u sve tri smene u ponedeljak, 16. novembra, posle jednonedeljne pauze zbog neodostatka posla i smanjene tražnje automobila, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu te kompanije. Predsednik Samostalnog sindikata FCA Srbija Zoran Marković je rekao da su zbog nedostatka posla radnici fabrike automobila u Kragujevcu, u kojoj se proizvodi model 500L, od sredine septembra počeli da idu na plaćena odsustva.

fiat_500l_postize_dobre_rezultate

“U oktobru je svaka druga sedmica bila neradna, tako je počeo i novembar. Sada se u fabrici rade nedeljni planovi, pa smo blagovremeno obavešteni o tome kada se neće raditi”, rekao je on. Marković je dodao da je fabrika pri kraju realizacije plana proizvodnje za ovu godinu, kao i da je poznato da FCA ne proizvodi za zalihe, već prema potražnji. “Problem je što nema najavljenog izvoza na rusko tržište, a smanjena je potražnja automobila na severnoameričkom tržištu”, rekao je predsednik Samostalnog sindikata FCA Srbija. Prema njegovim rečima, u fabrici u Kragujevcu će ove godine biti dvostruko više neradnih sedmica nego 2014. godine.

“Jedino rešenje je, mnogo puta smo na to ukazivali i predstavnicioma Vlade Srbije, u proizvodnji drugog modela u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu. Bez toga nema kontinuiteta proizvodnje, niti njenog povećanja”, rekao je Marković. On je podsetio da se, uz puno radno angažovanje u sve tri smene, u kragujevačkoj fabrici kompanije FCA Srbija, proizvede 12.000 automobila mesečno. U toj kompaniji, u kojoj su vlasnici italijanski Fiat i Vlada Srbije, radi 3.100 zaposlenih.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply