NASLOVNA / VESTI / Polestar uskoro postaje zasebna kompanija

Polestar uskoro postaje zasebna kompanija

Polestar-1

Spremite se za Polestar automobile koji neće nositi oznaku kompanije Volvo.

Pre otprilike tri meseca Volvo je najavio da će njihovo performantno odeljenje Polestar krenuti svojim putem, odnosno da će postati zaseban brend. Danas je Polestar odlučio da na poseban način predstavi novi put kojim će krenuti preko društvene mreže Instagram gde je objavljena kratka, ali opet snažna poruka – “The End”.

Ove dve kompanije su uspešno sarađivale još od 1996. godine, prvo radeći na automobilima za trke, a kasnije na optimizaciji široke game automobila namenjenih javnim putevima. Tokom jula 2015. godine, Polestar je potpuno prešao u vlasništvo Volvoa, a sada je na pomolu potpuno novo poglavlje za tu kompaniju, jer njihovi automobili više uopšte neće na sebi nositi oznaku Volvo.

Njihovo polje delovanja će biti proizvodnja visoko performantnih električnih i hibridnih vozila, koja će svakako iskoristiti sve prednosti veze sa Volvoom. To će i jednima i drugima doneti ekonomske prednosti u odnosu na druge proizvođače. Ne samo da će Polestar imati čitavu gamu svojih modela, već će i nastaviti da radi na Volvo automobilima koji će pored svoje nositi i oznaku “Polestar Engineered”.

Nešto kasnije tokom jeseni se očekuje da Polestar predstavi detalje o svojim novim proizvodima, među kojima je i, sudeći po glasinama, kupe koji će imati 600 konjskih snaga. On će navodno u velikoj meri biti baziran na nekom od modela kompanije Volvo i da će veći broj elementa biti izrađen od ugljenikovih vlakana, kako bi bio što lakši. Najverovatnije će imati hibridni pogon koji će imati nešto zajedničko sa onim koji se nalaze u potpuno novom XC60.

Naime, XC60 koji ima 421 konjsku snagu će ujedno biti i poslednji model koji je nastao u saradnji sa Polestar perfomantnim odeljenjem, pre nego što se isto odvoji i dobije oznaku zasebnog brenda.

Izvor: Vrelegume.rs

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply