NASLOVNA / VESTI / Pogledajte kako bi mogao da izgleda novi Ford Focus RS

Pogledajte kako bi mogao da izgleda novi Ford Focus RS

ford focus rs

Nakon što je predstavio obnovljene verzije standardnog Focusa (hatchback, karavan i sedan), a nedavno i Focus ST facelift, Ford planira da kupcima ponudi i novi Focus RS.

 

To su nedavno potvrdile i špijunske slike sa testova na stazi Nirburgring, dok se promocija očekuje u drugoj polovni 2015. godine.

 

Focus RS će po sadašnjim informacijama pokretati 2,3 litarski četvorocilindrični EcoBoost agregat koji će raspolagati sa oko 330KS (neki izvori pominju i do 350KS).

 

Navodno će biti dostupan samo kao hatchback sa 5 vrata, a pored snažnog motora odlikovaće ga i prednji pogon, aerodinamički kit, sportski podešeno ogibljenje, high-performance kočnice, LSD diferencijal, sportski izduvni sistem, novi alu točkovi i sportska unutrašnjost.

 

Britanski mediji procenjuju da će novi Focus RS na tamošnjem tržištu koštati oko 27.000 funti (34.135 evra).

 

Render

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

11 KOMENTARI

 1. 330-350ks sa prednjim pogonom… hm…

 2. Ako može Leon Cupra…

 3. Baš tako… Ne znam da li si probao neki auto preko 200-nak KS sa prednjim pogonom, ali ako dobro zgaziš gas iz mesta ili pri manjim brzinama (recimo izlazak iz oštrije krivine), volan se jako otima, upravljivost i osećaj prilično loš. Na suvom, uz korektno doziranje, može se, na vlažnom je “ruski rulet”… Zato je recimo Mercedes i stavio 4wd na A45 sa svojih 360ks i to je mnogo mnogo bolje sa aspekta upravljivosti i bezbednosti, iako svi ostali (i slabiji) iz A klase imaju prednjih pogon.

 4. Verovatno je boost limitiran dosta u prve dve možda i tri brzine + ima LSD pa je vožnja izvodljiva sigurno

 5. Upravo ovo što kaže M_M – problem sa ovolikom snagom je upravljivost. Po meni motor po sredini, zadnja vuča i sve preko 250ks je odlično. Međutim VW sada gura sve napred, tj. da što veće oslanjanje pogura na prednje točkove, da bi bi i upravljivost bila bolja. Bilo kako bilo, zadnja vuča je daleko bolja.

 6. Jeste bolja, ali da li si ikad vozio prednju vuču sa LSD-em?

 7. Ne kažem da LSD ne poboljšava stvar, siigurno itekako poboljšava, ali već preko nekih 300ks i ona polako postaje nedovoljna, zato kažem recimo A45 ili S3/R3 imaju pogon na sva 4 točka, i sigurno su upravljiviji i stabilniji pri punom gasu… Najbolje je kao Subaru Impreza WRX STI – AWD i LSD napred i nazad!

 8. Cena je imperativ… sa 4wd cena odlazi u stratosferu.

  A Ford realno nema imidž kao Subaru,Audi da može da naplati.

 9. Ni neće steći imidž na ovaj način, ako misle bit ozbijlni sa snažnim autima u hot hatch segmentu moraju u ponudu izbacit 4wd.

 10. Pa već su stekli imidž sa prethodnim Focusom RS-om kad je u pitanju hot hatch segment… zašto menjati nešto što se realno prodaje i što u suštini radi.

  Pride je i prethodni Focus RS sa svojih 300ks na prednjoj vuči izuzetno zabavan auto a to je ono što se traži kod hot hatcha… da ti izmami osmeh na lice svaki put kad ga voziš i kad ga poteraš.

  Stavi cenu od 40k eur na Focusa RS sa 4×4 i neće ga niko pogledati pored ostale konkurencije (Subaru Impreza,Lancer EVO,Audi S3,Mercedes A45 amg i ostala AWD družina).

 11. QUOTE

  Cena je imperativ... sa 4wd cena odlazi u stratosferu.
  
  A Ford realno nema imidž kao Subaru,Audi da može da naplati.
  
  Svejedno će to biti brz i zabavan auto.

  Rekao bih da si u pravu… Ipak Focus RS gađa (cenovnu) klasu niže od A45, S3, i ostalih 4wd hatch-eva… Tu on traži klijentelu i bori se sa Leon-om Cupra 280, Meganom RS 275 itd, koji su takođe FWD. E sad ako zaista nabudži 330-350ks, pokaže se bržim i boljim od prethodnih i odradi marketing kako valja može možda da gađa i 35-40k evra sa cenom…

Leave a Reply