NASLOVNA / VESTI / Počelo je: Srpski vozači već doživeli neprijatno iznenađenje na putnim rampama

Počelo je: Srpski vozači već doživeli neprijatno iznenađenje na putnim rampama

Neprijatno-iznenađenje-prosečne-brzine-1

Kako piše “Blic”, kao što je i najavljeno pre desetak dana, na naplatnim rampama u Srbiji počelo je merenje prosečne brzine, na osnovu koje bi vozači, koji su je prekoračili, ubuduće mogli da budu i kažnjeni.

Naime, na isključenju sa autoputa, vozači prilikom plaćanja dobijaju priznanicu, s tim što je novina da ovog puta na njoj piše i prosečna brzina kojom su vozili određenom deonicom.

Suština je da će se na ovaj način meriti srednja brzina vožnje na autoputu, najavljeno je iz MUP-a, a policija će već na naplatnoj rampi prilikom plaćanja putarine imati informaciju za određeno vozilo, odnosno koja je bila njegova srednja brzina vožnje.

Kako su najavili iz Uprave saobraćajne policije, vozači koji su prekoračili brzinu biće zaustavljani odmah na naplatnoj rampi, ili će prijave dobijati na kućne adrese.

Ovu novinu u saobraćaju, u policiji objašnjavaju Zakonom o bezbednosti saobraćaja, koji je predvideo da može da bude kažnjen vozač ukoliko je prekoračio srednju brzinu kretanja na nekoj deonici.

To znači da kada neko na naplatnoj rampi bude plaćao putarinu, policija će dobijati informaciju za koje je vreme prešao određenu deonicu i kolika je bila njegova srednja brzina. Ako je bila veća od propisane, biće kažnjen, najavljuje policija.

Međutim, izdavanje priznanica još nije zaživelo na svim naplatnim rampama, već samo na pojedinim. Tako, vozači koji su jutros prošli naplatnu rampu Bubanj potok, prilikom plaćanja dobijali su uobičajene priznanice, bez naznaka o prosečnoj brzini.

Izvor: Blic.rs

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply